“Krojači” optimisti bez obzira na tabelu

Dušan Repija
“Krojači” optimisti bez obzira na tabelu

Derventa - Fudbalere Telstilca na put ka opstanku u Prvoj ligi RS poveo je Danimir Milkanović, koji je od juče imao prvi radni dan u Derventi i prozivkom igrača označio početak priprema za nastavak sezone.

Poslije nekoliko sezona u kojima su “krojači” već do zimske pauze imali dovoljnu bodovnu zalihu za opstanak, situacija je sada mnogo komplikovanija. U 16 utakmica skupili su samo 14 bodova, a na klupi su se izmijenjala tri trenera. Dodatna otežavajuća okolnost je što iz lige ispadaju najmanje tri, a u najcrnjem raspletu po srpske klubove u Premijer ligi, čak pet prvoligaša, pa će biti sve otvoreno i vrlo neizvjesno u preostalih 16 kola uključujući i deset poslije podjele lige na plej-of i plej-aut.

- Nova uprava kluba angažovala me je da pokušamo izboriti opstanak. Iskreno i ne gledam tabelu previše, pola lige je u teškoj poziciji i svima će biti manje-više teško. Pokušaćemo da se što bolje pripremimo kroz šest sedmica rada i spremno dočekamo prvu utakmicu, ali i sve ostale, jer će svaka biti praktično kvalifikaciona - rekao je Milkanović.

Na sinoćnjem prvom treningu trebalo je da se pojave i nova lica, ali Milkanović nije želio da se zalijeće.

- Pojačanja će biti sigurno, moramo da angažujemo nekoliko iskusnih igrača i u dogovoru sa novim sportskim direktorom Čedomirom Ćulumom pokušaćemo da pronađemo igrače koji imaju iskustvo igranja u ovom rangu takmičenja. Uvijek je teško u januaru izabrati adekvatna pojačanja, ali mislim da ćemo uspjeti - rekao je Milkanović.

Ekipu za sada nije napustio nijedan igrač iz prvog dijela sezone, a raduje ga i odluka golmana Dejana Plisnića.

- Iako je najavljivao mogućnost da završi karijeru, moći ću da računam na njega, što je veliki plus za nas - zaključio je Milkanović.

Dobri uslovi

Za razliku od većine klubova u Srpskoj, Tekstilac će imati dobre uslove da cjelokupne pripreme obavi kod kuće, s obzirom na to da je prije nekoliko mjeseci završen pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

- Na terenu nema snijega i moći ćemo da radimo bez problema, pa mislim da ćemo u tom segmentu biti u boljoj poziciji nego ostali - rekao je Milkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana