Krilo Borca Vladan Đurđević optimista: Neće biti problema ako budemo pravi

Dušan Repija
Krilo Borca Vladan Đurđević optimista: Neće biti problema ako budemo pravi

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel spremni su za prvi evropski ispit pa iako ne znaju mnogo o ekipi Bakija, vjeruju da će izboriti plasman u treće kolo Čelendž kupa.

Zbog smanjenja troškova klubovi su se dogovorili da oba meča budu odigrana u “Boriku” (subota i nedjelja od 19 časova), a Azerbejdžanci danas stižu u najveći grad Srpske. Iako nisu uspjeli da prikupe mnogo informacija o rivalu, Banjalučani vjeruju da su favoriti, ali pod jednim uslovom.

- Mi moramo da budemo pravi, da ozbiljno shvatimo utakmice i odigramo onako kako možemo. Ukoliko budemo na nivou, vjerujem da neće biti problema, bez obzira što o protivniku ne znamo mnogo - smatra desno krilo Borca Vladan Đurđević.

Upravo to je nedostajalo ekipi Bojana Unčanina u prvom kolu prvenstva što je kumovalo porazu u Gornjem Vakufu. Nikada nije dobro sezonu početi neuspjehom, ali je bitno izvući pouku.

- Razgovarali smo poslije poraza od Sloge. Oni su taj meč odigrali duplo bolje nego što realno mogu, publika ih je nosila i motivisala, a mi nismo bili na 100 odsto. Da biste dobili na takvo vrućem terenu morate da date mnogo više. To je osnova u skoro svakom meču, pa zato vjerujem da nećemo ponoviti greške i da ćemo pred našim navijačima popraviti utisak i proći dalje - rekao je Đurđević.

Njemu će, kao i većini prvotimaca, ovo biti debi na evropskoj sceni.

- Malo je drugačiji osjećaj pripremati se za takav meč, imam malu pozitivnu tremu. Igrao sam u mladoj reprezentaciji BiH međunarodne utakmice, ali je ovo nešto drugo. Pričali smo i sa iskusnijim igračima, dali su nam savjete i ubijeđen sam da će sve na kraju ispasti dobro - rekao je Đurđević.

Na raspolaganju treneru trebalo bi da se stavi i Srđan Mijatović koji je zaliječio povredu skočnog zgloba i počeo da trenira, dok će Marko Komnenović odsustvovati još neko vrijeme.

“Glas” dijeli ulaznice

Pet najbržih čitalaca “Glasa Srpske”, koji danas u 12 časova pozovu broj telefona 051/342-900, dobiće po dvije ulaznice za subotnji i nedjeljni meč. Inače, RK Borac m:tel je počeo prodaju sezonskih ulaznica po cijeni od 80 maraka, dok VIP karte koštaju 300 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana