Крило Борца Владан Ђурђевић оптимиста: Неће бити проблема ако будемо прави

Душан Репија
Крило Борца Владан Ђурђевић оптимиста: Неће бити проблема ако будемо прави

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел спремни су за први европски испит па иако не знају много о екипи Бакија, вјерују да ће изборити пласман у треће коло Челенџ купа.

Због смањења трошкова клубови су се договорили да оба меча буду одиграна у “Борику” (субота и недјеља од 19 часова), а Азербејџанци данас стижу у највећи град Српске. Иако нису успјели да прикупе много информација о ривалу, Бањалучани вјерују да су фаворити, али под једним условом.

- Ми морамо да будемо прави, да озбиљно схватимо утакмице и одиграмо онако како можемо. Уколико будемо на нивоу, вјерујем да неће бити проблема, без обзира што о противнику не знамо много - сматра десно крило Борца Владан Ђурђевић.

Управо то је недостајало екипи Бојана Унчанина у првом колу првенства што је кумовало поразу у Горњем Вакуфу. Никада није добро сезону почети неуспјехом, али је битно извући поуку.

- Разговарали смо послије пораза од Слоге. Они су тај меч одиграли дупло боље него што реално могу, публика их је носила и мотивисала, а ми нисмо били на 100 одсто. Да бисте добили на такво врућем терену морате да дате много више. То је основа у скоро сваком мечу, па зато вјерујем да нећемо поновити грешке и да ћемо пред нашим навијачима поправити утисак и проћи даље - рекао је Ђурђевић.

Њему ће, као и већини првотимаца, ово бити деби на европској сцени.

- Мало је другачији осјећај припремати се за такав меч, имам малу позитивну трему. Играо сам у младој репрезентацији БиХ међународне утакмице, али је ово нешто друго. Причали смо и са искуснијим играчима, дали су нам савјете и убијеђен сам да ће све на крају испасти добро - рекао је Ђурђевић.

На располагању тренеру требало би да се стави и Срђан Мијатовић који је залијечио повреду скочног зглоба и почео да тренира, док ће Марко Комненовић одсуствовати још неко вријеме.

“Глас” дијели улазнице

Пет најбржих читалаца “Гласа Српске”, који данас у 12 часова позову број телефона 051/342-900, добиће по двије улазнице за суботњи и недјељни меч. Иначе, РК Борац м:тел је почео продају сезонских улазница по цијени од 80 марака, док ВИП карте коштају 300 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана