Krenula bitka za FIDE bodove u Kotor Varošu

D. Ra.
Krenula bitka za FIDE bodove u Kotor Varošu

Kotor Varoš - Šahovski turnir "PST - international chess tournament" počeo je u Kotor Varošu, a okupio je 40 majstora i velemajstora iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Direktor turnira Predrag Tešić otvorio je takmičenje povlačenjem prvog poteza i učesnicima poželio sreću u četvorodnevnoj borbi na šahovskim tablama.

- Nadam se da će turnir postati tradicionalan i da ćemo iz godine u godinu imati sve veći broj takmičara - kazao je Tešić.

Turnir, čiji je nagradni fond 4.500 KM, igra se u hotelu "Sveti Petar", a organizuju ga ŠK "Kotor Varoš" i Udruženje građana "Centar mladih", a pokrovitelji su Vlada RS i opština Kotor Varoš. Turnir zajedno igraju šahisti i šahistkinje po švajcarskom sistemu - FIDE varijanta, a odigraće se sedam kola. Takmičenje je prijavljeno kod FIDE za osvajanje rejtinga. Pobjedniku će pripasti 1.000, drugoplasiranom 700, trećeplasiranom 500 KM, a novčano će biti nagrađeni igrači koji zauzmu prvih osam pozicija. Specijalne nagrade biće dodijeljene igračima na osnovu rejtinga, a biće nagrađena i najbolja šahistkinja, kadet do 18 godina i najbolji igrač domaćina - Šahovskog kluba "Kotor Varoš".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana