Креће борба за главни турнир на првом Српска опену

Милан Зубовић
Креће борба за главни турнир на првом Српска опену

Бањалука - Мечевима квалификација, који су на распореду у суботу и недјељу, почеће такмичење на првом Српска опену односно 17. издању бањалучког челенџера.

Због обавеза у Дејвис куп репрезентацији Србије учешће је отказао први носилац Ласло Ђере баш као и његов земљак Пеђа Крстин, потврдила је директорица турнира Лана Поповић.

- Жао нам је што ове године неће доћи у Бањалуку и желимо има да направе добар резултат у Дејвис купу - казала је Поповићева.

Прије њих наступ је отказала велика нада британског тениса Џеј Кларк који ће такође играти у Дејвис купу док у Бањалуку неће доћи прошлогодишњи финалиста Шпанац Карлос Табернер који је повријеђен. Ко ће их замијенити биће познато у суботу када АТП пошаље допис организаторима челенџера док је жријеб главног турнира планиран за недјељу када буду завршени квалификациони мечеви. Прошлогодишњи побједник Максимилијан Мартерер неће бранити титулу јер се није ни пријавио за овогодишњи турнир тако да ће традиција бити настављена јер до сада нико није успио да одбрани титулу. Ипак, Данијел Химено-Травер имаће прилику да стигне до друге титуле у граду на Врбасу. Шпанац је био најбољи 2009. док је годину раније играо финале. Ипак, прво име првог Српска опена биће Јанко Типсаревић који је добио вајлд кард баш као и Томас Белучи. Због великих проблема са повредом пете Типсаревић није играо турнире па је доста назадовао на АТП листи слично као и Бразилац који је својевремено био 21. играч свијета, а Србин је држао осмо мјесто на листи. Наградни фонд турнира ове године је повећан на 85.000 евра плус хоспиталити, а побједнику ће припасти 100 бодова за АТП листи као и 12.250 евра. Улаз на све мечеве који ће бити играни на теренима Тениског клуба Младост у Парку Младен Стојановић биће бесплатни као и ранијих година.

Учесници

Поред Типсаревића и Белучија вајлд карте су добили Марко Миладиновић из Србије и Јапанац Кенто Тагаширо. Директан наступ на основу пласмана имаће 22 тенисера док су четворица добила вајлд карте, за двојицу су предвиђене специјалне позивнице, а четири тенисера ће кроз квалификације изборити наступ у главном дијелу такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана