Козара преузела лидерску позицију у Првој лиги РС

Зоран Вајкић
Козара преузела лидерску позицију у Првој лиги РС

Градишка - Фудбалери Козаре послије побједе у Гацку над домаћом Младости (3:1) постали су лидери Прве лиге Републике Српске, са бодом предности испред Леотара.

Офанзиван стил игре, 28 постигнутих погодака у 11 мечева, за сада доноси одличне резултате за шта је највише заслужан млади тренер Игор Јанковић.

- Одиграли смо тактички, игру базирали на контранападима, што њима није одговарало. Чекали смо шансе, искористили их и осигурали побједу, са којом смо дошли до десет гостујућих бодова ове сезоне. На вријеме смо постигли голове, на крају првог и почетком другог полувремена и то нас је довело до побједе без обзира што у тиму није било неколико стандардних играча. Наша нападачка игра се током сезоне исплатила - рекао је Јанковић.

Два кола прије краја првог дијела Козари се смијеши јесења титула, али у клубу тврде да нема претјеране еуфорије. Слиједе мечеви против Рудар Приједора у Градишци и гостовање у Крупи на Врбасу.

- Пред нама је у суботу дерби јесење сезоне, јер Рудар Приједор сматрам за најозбиљнијег кандидата за пласман у Премијер лигу. Евентуалном побједом отишли би на плус шест бодова у односу на њих, што би био велики успјех. Сви играчи сем Огњена Петровића који санира прелом јагодичне кости су здрави и спремни за крајишки дерби. Не треба нам притисак, јер желимо да се концентришемо само на терен - рекао је Јанковић.

Упоредо са резултатима, стандардни првотимци постали су млади фудбалери Дејан Максимовића (19 година), затим голман Немања Тркуља (18), Милош Шатара (19), Немања Гаврић (19), те Огњен Шкорић и Огњен Петровић (21).

- Мислим да нам се враћа сав труд и одрицање које смо уложили да бисмо били сада гдје јесмо. Нећемо стати на овоме, вјерујемо у себе, одлично се слажемо и желимо да наставимо у истом ритму - рекао је креатор игре Козаре Дејан Максимовић, голгетер Прве лиге са шест постигнутих голова.

Амбиције

Фудбалери су на терену доказали да имају квалитет да побиједе сваку екипу у Првој лиги Српске, а у Градишци се многи питају, поготово навијачи, да ли је на том путу и руководство клуба.

- Пред почетак првенства изјавио сам да Козара нема амбиције за виши ранг, али сам исто тако рекао да Козара неће пропустити прилику ако јој се укаже шанса. Играчи су показали да завређују пажњу и зато имају нашу максималну подршку. И локална заједница је стала уз клуб. Сви заједно морамо још јаче стати иза наших талентованих момака, јер треба да им омогућимо развој, а то могу да остваре у Премијер лиги БиХ - рекао је предсједник Козаре Небојша Дмитровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана