Kozara počela pripreme za narednu sezonu

Zoran Vajkić
Kozara počela pripreme za narednu sezonu

GRADIŠKA - Fudbaleri Kozare počeli su e pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske pod vođstvom novog trenera Vinka Marinovića, kome u radu pomaže Zoran Kozlina. Na prozivci je bilo 25 igrača. Izostali su iz opravdanih razloga iskusni Siniša Đurić i novajlija Nenad Studen, i njihov dolazak na pripreme očekuje se narednih dana.

- U odnosu na prošlu sezonu, kada smo osvojili drugo mjesto, igrački smo slabiji. Šansu ćemo u ovoj sezoni dati mlađim igračima i vidjećemo u narednih desetak dana ko može da odgovori zahtjevima. Neki igrači će na kaljenje u obližnje klubove. Uradili smo testove fizičke spreme i većina igrača spremna dočekuje pripreme, što me posebno hrabri - rekao je šef stručnog štaba Kozare Vinko Marinović i dodao da ekipa neće igrati kontrolne utakmice do početka turnira "Gradiška 2009", koji je na programu od 17. do 19. jula.

Fudbaleri Kozare na prozivci su bili u istoj opremi, što je dodatno osvježenje. Predsjednik Kozare Mirko Petrović bio je na treningu u društvu izvršnog direktora Saše Race.

- Nenad Studen (Sloga, Trn), Ivica Banović (Omladinska škola Dinamo Zagreb) i Srđan Berić (Sloga DIPO) za sada su prva pojačanja. Do kraja prelaznog roka angažovaćemo još napadača i centarhalfa, i uveliko na tome radimo. Pripreme ćemo u cijelosti obaviti u Gradišci, a pored toga, paralelno ćemo narednih dana raditi i na uljepšavanju našeg stadiona. Ofarbaćemo vanjsku ogradu, ogradu na tribinama, osvježiti reklamne panoe, očistiti atletsku stazu. Već smo zamijenili travu pred golovima i naš stadion će uskoro ponovo zablistati u punom sjaju - naglasio je izvršni direktor Kozare Saša Raca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana