Kozara iz Gradiške ostala bez šefa stručnog štaba

Darko Pašagić, Zoran Vajkić
Kozara iz Gradiške ostala bez šefa stručnog štaba

Gradiška - Borče Sredojević podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba prvoligaša Kozare, a njegov privremeni nasljednik biće dosadašnji pomoćnik Predrag Tomaš.

Gradiščani se poslije sedam kola Prve lige Republike Srpske nalaze na devetoj poziciji sa pet bodova i bilansom od jedne pobjede, dva remija i četiri poraza.

- Razlog mog odlaska su tri vezana poraza, što ne pamtim da sam doživio u dugogodišnjoj karijeri. Gubili smo zbog naivnosti i neiskustva i zato sam se odlučio na ovaj potez. Sudbina nas trenera je da kada ne ide ili podnosimo ostavku ili budemo smijenjeni, a odlučio sam da je vrijeme za ovo prvo. Nadam da će moj odlazak djelovati pozitivno na ovu mladu ekipu - naglasio je sada već bivši trener Kozare.

On je istakao da se nada da će klub u kojem je počeo igračku karijeru veoma brzo doživjeti bolje dane.

- Nadam se da će Kozara uspjeti da brzo stane na noge, jer Gradiška zaslužuje ne samo prvoligaša, već možda i premijerligaša. U narednom periodu dobro ću se odmoriti, a onda ćemo vidjeti šta dalje. Već sada ima nekih kontakata, ali o tome ću razmišljati poslije kraćeg odmora - dodao je Sredojević.

U Kozari nisu očekivali ovakav potez iskusnog stručnjaka.

- Nismo očekivali ostavku Sredojevića, ali smo se razišli prijateljski. Ekipu će privremeno voditi njegov dosadašnji pomoćnik Predrag Tomaš, koji će sjediti na klupi u Foči, gdje u osmom kolu igramo protiv Sutjeske. Tražićemo novog trenera, ali nećemo odluku donositi na brzinu - istakao je direktor Kozare Siniša Đurić.

Rezultati

1. kolo: Željezničar - Kozara 1:2

2. kolo: Zvijezda 09 - Kozara 2:0

3. kolo: Kozara - Slavija 1:1

4. kolo: Sloga (D) - Kozara 1:1

5. kolo: Kozara - Rudar P. 1:3

6. kolo: Sloboda (MG) - Kozara 3:0

7. kolo: Kozara - Drina (Z) 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana