Козара из Градишке остала без шефа стручног штаба

Дарко Пашагић, Зоран Вајкић
Козара из Градишке остала без шефа стручног штаба

Градишка - Борче Средојевић поднио је неопозиву оставку на мјесто шефа стручног штаба прволигаша Козаре, а његов привремени насљедник биће досадашњи помоћник Предраг Томаш.

Градишчани се послије седам кола Прве лиге Републике Српске налазе на деветој позицији са пет бодова и билансом од једне побједе, два ремија и четири пораза.

- Разлог мог одласка су три везана пораза, што не памтим да сам доживио у дугогодишњој каријери. Губили смо због наивности и неискуства и зато сам се одлучио на овај потез. Судбина нас тренера је да када не иде или подносимо оставку или будемо смијењени, а одлучио сам да је вријеме за ово прво. Надам да ће мој одлазак дјеловати позитивно на ову младу екипу - нагласио је сада већ бивши тренер Козаре.

Он је истакао да се нада да ће клуб у којем је почео играчку каријеру веома брзо доживјети боље дане.

- Надам се да ће Козара успјети да брзо стане на ноге, јер Градишка заслужује не само прволигаша, већ можда и премијерлигаша. У наредном периоду добро ћу се одморити, а онда ћемо видјети шта даље. Већ сада има неких контаката, али о томе ћу размишљати послије краћег одмора - додао је Средојевић.

У Козари нису очекивали овакав потез искусног стручњака.

- Нисмо очекивали оставку Средојевића, али смо се разишли пријатељски. Екипу ће привремено водити његов досадашњи помоћник Предраг Томаш, који ће сједити на клупи у Фочи, гдје у осмом колу играмо против Сутјеске. Тражићемо новог тренера, али нећемо одлуку доносити на брзину - истакао је директор Козаре Синиша Ђурић.

Резултати

1. коло: Жељезничар - Козара 1:2

2. коло: Звијезда 09 - Козара 2:0

3. коло: Козара - Славија 1:1

4. коло: Слога (Д) - Козара 1:1

5. коло: Козара - Рудар П. 1:3

6. коло: Слобода (МГ) - Козара 3:0

7. коло: Козара - Дрина (З) 0:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана