Kotor Varoš: Šahovski turnir za FIDE bodove

D. Ra.
Kotor Varoš: Šahovski turnir za FIDE bodove

Kotor Varoš - Šahovska manifestacija "PST - international chess tournament" biće održana od 28. do 31. jula ove godine u Kotor Varošu.

Organizatori turnira, Šahovski klub Kotor Varoš i kotorvaroško Udruženje građana "Centar mladih" očekuju veliki odziv i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, kao i učešće značajnog broja velemajstora igre na 64 polja.

- Turnir će biti održan zajedno za šahiste i šahistkinje po švajcarskom sistemu - FIDE varijanta. Biće igrano sedam kola uz tempo igre od 90 minuta po igraču za cijelu partiju i dodatak od 30 sekundi po potezu počev od prvog poteza. Turnir će biti prijavljen kod FIDE za osvajanje rejtinga. Pravo nastupa imaju svi igrači iz BiH i inostranstva, i prema prvim kontaktima, očekujemo odličan odziv - kaže direktor turnira Predrag Tešić.

Nagradni fond turnira iznosi 4.500 KM i biće podijeljen na redovne i specijalne nagrade. Pobjedniku turnira pripašće 1.000, drugoplasiranom 700, trećeplasiranom 500 KM, a novčano će biti nagrađeni igrači koji zauzmu prvih osam pozicija. Specijalne nagrade biće dodijeljene igračima na osnovu rejtinga, a biće nagrađena i najbolja šahistkinja, kadet do 18 godina i najbolji igrač domaćina - Šahovskog kluba Kotor Varoš.

Krajnji rok za prijave je na dan početka turnira do deset časova.

- Upisnina za turnir iznosi 35 KM u slučaju rane prijave do 20. jula, a nakon tog datuma biće 40 maraka. Velemajstori su oslobođeni plaćanja upisnine. Kako bismo privukli što više igrača i potvrdili da je Kotor Varoš grad šaha, obezbijedili smo privatni, hostelski i hotelski smještaj po sniženim cijenama, koje se kreću od deset do 20 KM - istakao je Tešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana