Kostur Radnika ostao na okupu

Darko Pašagić
Kostur Radnika ostao na okupu

Kupres - Fudbaleri bijeljinskog Radnika od preksinoć se nalaze na Kupresu, gdje obavljaju bazični dio priprema za početak sezone.

Uz stručni štab na čelu sa mladim stručnjakom Mladenom Žižovićem nalazi se 23 fudbalera i dva golmana, kojima je za cilj da se što bolje pripreme, ali i izbore mjesto u startnoj postavi.

- Imamo odlične uslove za rad. Nadam se da će i ovih deset dana proteći u najboljem redu, kao i dosadašnji dio priprema, te da ćemo start prvenstva dočekati potpuno spremni - naglasio je Žižović.

Bijeljinci su već odigrali dva kontrolna susreta u kojima su igrali neriješeno protiv Čukaričkom (1:1), a potom su remizirali sa ruskim premijerligašem, Krila Sovjetov iz Samare (0:0).

- Iako su ovo pripremne utakmice, godi činjenica što smo sa u duelima sa dvije ekipe, koje su objektivno bili favoriti uspjeli ostati neporaženi. Pogotovo se to odnosi na susret protiv Rusa sa kojima smo tokom svih 90 minuta bili ravnopravan rival - nastavio je Žižović.

Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu doživjela dosta promjena. Radnik je za sada napustilo devet igrača Branislav Ružić, Darko Zec, Andrej Đurić, Dino Beširović, Filip Stojanović, Strahinja Macanović, Aleksandar Kitanović, Nenad Srećković i Ševko Okić, dok je Emir Hodžurda povrijeđen i još se ne zna kada će početi da radi. Došli su Radosav Aleksić, Ognjen Đelmić i Danijal Brković, a prvom timu na Kupresu su priključeni juniori Kemal Hasekić, Mladen Dujković, Predrag Ristanović i Nenad Nikić.

  • Najvažnije je da je kostur ekipe ostao na okupu. Očekujemo još da se pojačamo na poziciji golmana, odbrambenog i veznog igrača. Teško je govoriti sada koji će nam biti dometi u narednom šampionatu, ali sam kao i uvijek optimista. I u prošloj sezoni svi su govorili da sa ćemo se grčevito boriti za opstanak, pa smo se plasirali u Ligu za prvaka i na kraju bili peti. Zašto to opet ne bi ponovili - dodao je Žižović.

 

Generalna provjera

Od ranije je poznato da će Bijeljinci na Kupresu odigrati dvije utakmice. U četvrtak, 5. jula, rival će im biti aktuelni šampion Zrinjski, a tri dana kasnije snage će odmjeriti protiv GOŠK-a iz Gabele, koji se takođe na Kupresu nalazi na pripremama. Zakazana je i generalna provjera, a rival Radniku na Gradskom stadionu u Bijeljini 14. jula biće prvoligaš Srpske, Podrinje iz Janje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana