Костур Радника остао на окупу

Дарко Пашагић
Костур Радника остао на окупу

Купрес - Фудбалери бијељинског Радника од прексиноћ се налазе на Купресу, гдје обављају базични дио припрема за почетак сезоне.

Уз стручни штаб на челу са младим стручњаком Младеном Жижовићем налази се 23 фудбалера и два голмана, којима је за циљ да се што боље припреме, али и изборе мјесто у стартној постави.

- Имамо одличне услове за рад. Надам се да ће и ових десет дана протећи у најбољем реду, као и досадашњи дио припрема, те да ћемо старт првенства дочекати потпуно спремни - нагласио је Жижовић.

Бијељинци су већ одиграли два контролна сусрета у којима су играли неријешено против Чукаричком (1:1), а потом су ремизирали са руским премијерлигашем, Крила Совјетов из Самаре (0:0).

- Иако су ово припремне утакмице, годи чињеница што смо са у дуелима са двије екипе, које су објективно били фаворити успјели остати непоражени. Поготово се то односи на сусрет против Руса са којима смо током свих 90 минута били равноправан ривал - наставио је Жижовић.

Екипа је у односу на прошлу сезону доживјела доста промјена. Радник је за сада напустило девет играча Бранислав Ружић, Дарко Зец, Андреј Ђурић, Дино Бешировић, Филип Стојановић, Страхиња Мацановић, Александар Китановић, Ненад Срећковић и Шевко Окић, док је Емир Хоџурда повријеђен и још се не зна када ће почети да ради. Дошли су Радосав Алексић, Огњен Ђелмић и Данијал Брковић, а првом тиму на Купресу су прикључени јуниори Кемал Хасекић, Младен Дујковић, Предраг Ристановић и Ненад Никић.

  • Најважније је да је костур екипе остао на окупу. Очекујемо још да се појачамо на позицији голмана, одбрамбеног и везног играча. Тешко је говорити сада који ће нам бити домети у наредном шампионату, али сам као и увијек оптимиста. И у прошлој сезони сви су говорили да са ћемо се грчевито борити за опстанак, па смо се пласирали у Лигу за првака и на крају били пети. Зашто то опет не би поновили - додао је Жижовић.

 

Генерална провјера

Од раније је познато да ће Бијељинци на Купресу одиграти двије утакмице. У четвртак, 5. јула, ривал ће им бити актуелни шампион Зрињски, а три дана касније снаге ће одмјерити против ГОШК-а из Габеле, који се такође на Купресу налази на припремама. Заказана је и генерална провјера, а ривал Раднику на Градском стадиону у Бијељини 14. јула биће прволигаш Српске, Подриње из Јање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана