Košarkašu iz Bileće Grčka druga kuća

Milan Zubović
Košarkašu iz Bileće Grčka druga kuća

Banjaluka - Košarkaš iz Bileće Milan Milošević odomaćio se u Grčkoj, gdje će iduće jeseni započeti svoju petu takmičarsku sezonu.

Prije četiri godine stigao je u atinski AEK, gdje je proveo tri sezone, a prošlu odigrao za Promiteas, da bi ovog ljeta promijenio dres, pa će od naredne jeseni igrati za Lavrio. Riječ je o relativno nepoznatom i mladom klubu (osnovan 1990.) koji je posljednje tri sezone član elitnog društva, gdje nastupa sa dosta uspjeha. Prije dvije godine bio je 11, prošle osmi, a ove šesti na kraju ligaškog dijela takmičenja grčkog šampionata.

- Postao sam novi član Lavrija, sa kojim sam dogovorio saradnju kojoj se radujem jer je u pitanju ambiciozan klub koji želi da se približi vrhu grčke košarke, gdje su neprikosnoveni Olimpijakos i Panatinaikos te djelimično AEK. Nisam se dogovorio sa Promiteasom, a pošto nisam htio da mijenjam državu, prihvatio sam ponudu Lavrija. Ostanak u Grčkoj mi je kao neka rutina, dok mi je ova država kao druga kuća. Klub je u blizini Atine, imam tu drugova sa kojima sam igrao, tako da neću imati problema da se uklopim. Vjerujem da ću biti od velike koristi kao što sam to bio u ranijim klubovima - izjavio je Milošević za “Glas Srpske”.

Upravo sa klubom iz Patre on je prošle sezone u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Lavrio, ali ne očekuje neugodnosti po dolasku.

- Svima je jasno da smo profesionalci i ne očekujem da mi nešto “prebacuju” zato što sam ih sa Promiteasom izbacio u plej-ofu. Ozbiljna su ekipa koja se ne obazire previše na stvari iz prošlosti i fokusirana je na buduće stvari - kazao je Milošević.

Gledajući statistiku, prošla sezona bila mu je najbolja u karijeri. U šampionatu Grčke odigrao je 20 utakmica i za prosječno provedena 25,3 minuta u igri ovaj krilni centar bilježio je 12 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. Ipak, jedan dio sezone propustio je zbog povrede.

- Ne računajući povredu koju sam dugo vukao sve ostalo na individualnom planu bilo je super. Dugo sam vukao povredu, igrao sa bolovima i pod injekcijama, da bi okončanjem sezone uspio sve da saniram, pa ću 100 odsto spreman ući u novu - istakao je Milošević.

Zbog povrede nije nastupio za reprezentaciju BiH u trećem FIBA kvalifikacionom prozoru.

- Žao mi je što nisam bio u mogućnosti da budem tu, a ako budem zdrav sigurno dolazim na iduće okupljanje. Volio bih da se svi okupimo i pokušamo izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, što bi bio veliki uspjeh za nas. Fince bismo morali da dobijemo i ostanemo u trci za mjesto koje vodi u Kinu - kazao je Milošević.

Karijera

Milan Milošević poznat je pod nadimkom Minja, a rođen je 26. septembra 1985. godine u Bileći, gdje je u Hercegovcu počeo da se bavi košarkom. Zatim je 2005. prešao u tuzlansku Slobodu, iz koje je 2008. prešao u Crvenu zvezdu, čiji je član bio jednu sezonu. Put ga je zatim odveo u sarajevsku Bosnu, da bi jedno kratko vrijeme tokom 2010. bio član kiparskog Keravnosa. Od 2011. do 2012. nosio je dres Budućnosti, a potom jednu sezonu proveo u Zlatorog Lašku, iz kojeg je 2014. otišao u Grčku.

Fudbal prva ljubav

Iako je uspješan košarkaš, jedan drugi sport mu je prioritet, ali se u njemu nije uspio dokazati.

- Kao dječak prvo sam trenirao fudbal, koji više volim, pa sam onda počeo da igram košarku. U to vrijeme najbolji na svijetu bio je Brazilac Luis Nazario da Lima Ronaldo, koji je ostao moj fudbalski idol i njegov sam veliki navijač - rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana