Кошаркашу из Билеће Грчка друга кућа

Милан Зубовић
Кошаркашу из Билеће Грчка друга кућа

Бањалука - Кошаркаш из Билеће Милан Милошевић одомаћио се у Грчкој, гдје ће идуће јесени започети своју пету такмичарску сезону.

Прије четири године стигао је у атински АЕК, гдје је провео три сезоне, а прошлу одиграо за Промитеас, да би овог љета промијенио дрес, па ће од наредне јесени играти за Лаврио. Ријеч је о релативно непознатом и младом клубу (основан 1990.) који је посљедње три сезоне члан елитног друштва, гдје наступа са доста успјеха. Прије двије године био је 11, прошле осми, а ове шести на крају лигашког дијела такмичења грчког шампионата.

- Постао сам нови члан Лаврија, са којим сам договорио сарадњу којој се радујем јер је у питању амбициозан клуб који жели да се приближи врху грчке кошарке, гдје су неприкосновени Олимпијакос и Панатинаикос те дјелимично АЕК. Нисам се договорио са Промитеасом, а пошто нисам хтио да мијењам државу, прихватио сам понуду Лаврија. Останак у Грчкој ми је као нека рутина, док ми је ова држава као друга кућа. Клуб је у близини Атине, имам ту другова са којима сам играо, тако да нећу имати проблема да се уклопим. Вјерујем да ћу бити од велике користи као што сам то био у ранијим клубовима - изјавио је Милошевић за “Глас Српске”.

Управо са клубом из Патре он је прошле сезоне у четвртфиналу плеј-офа елиминисао Лаврио, али не очекује неугодности по доласку.

- Свима је јасно да смо професионалци и не очекујем да ми нешто “пребацују” зато што сам их са Промитеасом избацио у плеј-офу. Озбиљна су екипа која се не обазире превише на ствари из прошлости и фокусирана је на будуће ствари - казао је Милошевић.

Гледајући статистику, прошла сезона била му је најбоља у каријери. У шампионату Грчке одиграо је 20 утакмица и за просјечно проведена 25,3 минута у игри овај крилни центар биљежио је 12 поена, уз четири скока и двије асистенције. Ипак, један дио сезоне пропустио је због повреде.

- Не рачунајући повреду коју сам дуго вукао све остало на индивидуалном плану било је супер. Дуго сам вукао повреду, играо са боловима и под ињекцијама, да би окончањем сезоне успио све да санирам, па ћу 100 одсто спреман ући у нову - истакао је Милошевић.

Због повреде није наступио за репрезентацију БиХ у трећем ФИБА квалификационом прозору.

- Жао ми је што нисам био у могућности да будем ту, а ако будем здрав сигурно долазим на идуће окупљање. Волио бих да се сви окупимо и покушамо изборити наступ на Свјетском првенству, што би био велики успјех за нас. Финце бисмо морали да добијемо и останемо у трци за мјесто које води у Кину - казао је Милошевић.

Каријера

Милан Милошевић познат је под надимком Миња, а рођен је 26. септембра 1985. године у Билећи, гдје је у Херцеговцу почео да се бави кошарком. Затим је 2005. прешао у тузланску Слободу, из које је 2008. прешао у Црвену звезду, чији је члан био једну сезону. Пут га је затим одвео у сарајевску Босну, да би једно кратко вријеме током 2010. био члан кипарског Керавноса. Од 2011. до 2012. носио је дрес Будућности, а потом једну сезону провео у Златорог Лашку, из којег је 2014. отишао у Грчку.

Фудбал прва љубав

Иако је успјешан кошаркаш, један други спорт му је приоритет, али се у њему није успио доказати.

- Као дјечак прво сам тренирао фудбал, који више волим, па сам онда почео да играм кошарку. У то вријеме најбољи на свијету био је Бразилац Луис Назарио да Лима Роналдо, који је остао мој фудбалски идол и његов сам велики навијач - рекао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана