Košarkaški sabor danas u Zvorniku: RS nišani pobjedu poslije pet godina

Milan Zubović
Košarkaški sabor danas u Zvorniku: RS nišani pobjedu poslije pet godina

Zvornik - Selektor košarkaške reprezentacije Republike Srpske Milutin Latinčić neće moći da računa na sve igrače na 21. izdanju košarkaškog sabora.

Njegov tim suprotstaviće se selekciji Košarkaške lige Srbije večeras od 18 časova, a zbog profesionalnih obaveza posljednji je otkazao član Kaknja Darko Talić. Osim njega u sastavu će biti Luka Jovanović, Dejan Kokoruš, Damjan Milošević (Radnik BN Basket), Dejan Šakotić, Luka Radmilović (Leotar), Milan Lužaić (Sloboda, Tuzla), Dalibor Ilić (Student Igokea), Goran Kovačević (Rudar 215), Arsenije Vučković (Borac, BL), Gojko Sudžum (Varda HE), Srđan Gavrić (Princip, Zvornik). Domaći tim biće pod određenom vrstom pritiska jer nije slavio od 2011. godine.

- U ovom prijateljskom susretu očekujemo da dobro odigramo i da naši igrači dobru formu iz svojih klubova prenesu na reprezentativni nivo. Nemamo rezultatskog opterećenja dok ćemo sa sportske strane pokušati da se nadigravamo sa prijateljima iz Srbije i dođemo do trijumfa nakon dugih godina. Sabor ima veliki značaj za nas, ali bi bilo lijepo da idućih godina bude održan u drugom terminu kada bi mogli da dođu i igrači koji nastupaju u inostranstvu - rekao je Latinčić.

Od 14 časova prvi će na teren košarkaši u kolicima iz Srbije i Republike Srpske, dva sata kasnije sastaće se ženske reprezentacije Republike Srpske i selekcija ženske košarkaške lige Srbije. Na poluvremenu utakmice košarkaša biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki, a ovom prilikom biće uručena i priznanja najboljem košarkašu i košarkašici Republike Srpske za godinu na izmaku. Povodom obilježavanja 25 godina KS RS na saboru će biti uručen određen broj nagrada i priznanja. Tehnički organizator je KK Zvornik Basket.

Sastav KLS

Selektor Srbije je trener Metalca Mihailo Poček koji pred ovaj meč nije mogao da računa na igrače čačanskog Borca, Vršca i beogradskog Dinamika zbog obaveza tih klubova u Drugoj ABA ligi. Za Srbiju bi trebalo da nastupe Milutin Đukanović, Aleksandar Vasić, Bojan Krstović i Đorđe Kaplanović iz valjevskog Metalca, Nikola Vujović iz OKK Beograda, Dragoslav Papić iz Zlatibora (Čajetina), Mladen Vitković iz Tamiša (Pančevo), Veljko Brkić iz zemunske Mladosti, Jagoš Matijašević iz beogradskog Beovuka, Dejan Janjić iz novosadske Vojvodine, Lazar Zorčić iz Dunava (Stari Banovci) i Nikola Hristov iz subotičkog Spartaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana