Кошаркашки сабор данас у Зворнику: РС нишани побједу послије пет година

Милан Зубовић
Кошаркашки сабор данас у Зворнику: РС нишани побједу послије пет година

Зворник - Селектор кошаркашке репрезентације Републике Српске Милутин Латинчић неће моћи да рачуна на све играче на 21. издању кошаркашког сабора.

Његов тим супротставиће се селекцији Кошаркашке лиге Србије вечерас од 18 часова, а због професионалних обавеза посљедњи је отказао члан Какња Дарко Талић. Осим њега у саставу ће бити Лука Јовановић, Дејан Кокоруш, Дамјан Милошевић (Радник БН Баскет), Дејан Шакотић, Лука Радмиловић (Леотар), Милан Лужаић (Слобода, Тузла), Далибор Илић (Студент Игокеа), Горан Ковачевић (Рудар 215), Арсеније Вучковић (Борац, БЛ), Гојко Суџум (Варда ХЕ), Срђан Гаврић (Принцип, Зворник). Домаћи тим биће под одређеном врстом притиска јер није славио од 2011. године.

- У овом пријатељском сусрету очекујемо да добро одиграмо и да наши играчи добру форму из својих клубова пренесу на репрезентативни ниво. Немамо резултатског оптерећења док ћемо са спортске стране покушати да се надигравамо са пријатељима из Србије и дођемо до тријумфа након дугих година. Сабор има велики значај за нас, али би било лијепо да идућих година буде одржан у другом термину када би могли да дођу и играчи који наступају у иностранству - рекао је Латинчић.

Од 14 часова први ће на терен кошаркаши у колицима из Србије и Републике Српске, два сата касније састаће се женске репрезентације Републике Српске и селекција женске кошаркашке лиге Србије. На полувремену утакмице кошаркаша биће одржано такмичење у закуцавању и шутирању тројки, а овом приликом биће уручена и признања најбољем кошаркашу и кошаркашици Републике Српске за годину на измаку. Поводом обиљежавања 25 година КС РС на сабору ће бити уручен одређен број награда и признања. Технички организатор је КК Зворник Баскет.

Састав КЛС

Селектор Србије је тренер Металца Михаило Почек који пред овај меч није могао да рачуна на играче чачанског Борца, Вршца и београдског Динамика због обавеза тих клубова у Другој АБА лиги. За Србију би требало да наступе Милутин Ђукановић, Александар Васић, Бојан Крстовић и Ђорђе Каплановић из ваљевског Металца, Никола Вујовић из ОКК Београда, Драгослав Папић из Златибора (Чајетина), Младен Витковић из Тамиша (Панчево), Вељко Бркић из земунске Младости, Јагош Матијашевић из београдског Беовука, Дејан Јањић из новосадске Војводине, Лазар Зорчић из Дунава (Стари Бановци) и Никола Христов из суботичког Спартака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана