Кошаркашки Савез од ФИБА тражи паре за чартер

Милан Зубовић
Кошаркашки Савез од ФИБА тражи паре за чартер

Бањалука - Свако гостовање кошаркашке репрезентације БиХ не може да прође без проблема. Након што су прошлог јула на турнир у Македонији отишли аутобусом сада су се појавили проблеми у вези са путем за Русију.

Тамо ипак неће аутобусом већ авионом, али је под знаком питања да ли редовном линијом или чартер летом. Екипа БиХ 23. фебруара игра против Белгије у Сарајеву (20 часова), а само два дана касније у Перму требало би да одмјери снаге са "зборнајом" и то од 15 часова. С обзиром на то да не постоји редовна линија за Перм, кошаркаши би морали да пресједају у Москви па би на меч стигли директно из авиона. С обзиром на то Кошаркашки савез БиХ упутио је захтјев Европској кошаркашкој федерацији да им изађе у сусрет, пошто нису у стању да сами плате чартер лет. КС БиХ тражио је од ФИБА да им надоплати разлику у новцу између карата редовне линије и чартер лета или да им помјери утакмицу за понедјељак или да меч буде одигран у Москви. Одговор челника европске куће кошарке још није стигао, мада по ријечима техничког секретара КС БиХ Наташе Башовић могао би да буде врло брзо, чак и данас.

- Утакмица ће бити играна у недјељу и нема помјерања термина. Такође, одбачена је могућност да утакмице буде играна у Москви, што би нама највише одговарало, па сада чекамо да видимо шта ће ФИБА одлучити. Велики су нам проблеми у вези са организовањем чартер лета, јер цијена може иде до 100.000 евра, што зависи од компаније, пређених километара, времена чекања и још много тога - изјавила је Башовићева.

Директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић вјерује да ће им ФИБА изаћи сусрет.

- Послије утакмице у петак увече први лет за Москву имамо у суботу ујутро док истог дана послијеподне нема комерцијалног лета за Перм већ у недјељу ујутро, па бисмо морали ноћити у главном граду Русије, а онда на далеки пут, што би практично значило да бисмо из авиона отишли директно у дворану на меч. То није озбиљно ни у нижим лигама, а камоли у квалификацијама за Свјетско првенство. Проблем су додатни трошкови за чартер лет, који су сигурно три пута већи него што бисмо платили карте за редовну линију и надамо се да ће нам изаћи у сусрет. Међутим, ФИБА је ажурна када се нешто директно тиче ње саме, а када су у питању туђи проблеми дуго се чека одговор као што је сада случај - изјавио је Ковачевић.

Удаљеност

Главни град БиХ од Перма је удаљен 3.031 километар ваздушне линије док од Москве до Перма има 1.158, а Сарајева до Москве 1.901 километар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана