Кошаркашице Требиња без пораза до титуле

Милан Зубовић
Кошаркашице Требиња без пораза до титуле

Требиње - Кошаркашице Требиња 03 без пораза су завршиле такмичење у Првој лиги Републике Српске и тако стигле до шампионске титуле након десет година.

Требињке су те 2008. стекле право наступа у Лиги БиХ, у којој су наступале наредне три сезоне, да би 2011. испале у нижи ранг такмичења, али се сада враћају на велику сцену. Екипа тренера Милорада Надаждина остварила је 13 побједа у такмичењу, а у финалу је помела Козару са 3:0 у серији. Наступ у Лиги БиХ није под знаком питања и полако се већ праве планови за идућу сезону, која ће донијети много већа искушења него што је то био случај до сада.

- Планирамо да играмо Лигу БиХ јер имамо подршку града и Спортског друштва Леотар. У нову сезону ући ћемо и са новим именом. Више се нећемо звати Требиње 03, већ Леотар 03 јер смо постали пуноправни члан Спортског друштва. У клубу је група ентузијаста и водићемо клуб, ако буде требало, и властитим парама, као што је био случај од 2011. до 2016. године - изјавио је Надаждин.

Када су у питању појачања за нова искушења, ту је ситуација помало неочекивана.

- Нисмо планирали да доведемо појачања и то ћемо учинити једино ако на полусезони не будемо имали задовољавајући учинак. Не би било поштено ни према цурама које су избориле наступ  да их сада распустимо, већ ћемо им дати прилику да се покажу у вишем рангу. Ако нека кошаркашица поријеклом из Требиња буде жељела да игра на отворени уговор док не нађе нови ангажман, моћи ће да нам се придружи - казао је Надаждин.

У плану им је да имају два тима, један који би се такмичио у Лиги БиХ и други који би играо у Првој лиги РС.

- Жеља нам је да други тим буде развојни и да дјевојке имају што више утакмица јер су мечеви једно, а тренинзи нешто сасвим друго. Имамо више од 100 чланица које тренирају, тако да немамо проблема са масовношћу. Одлично се ради у јуниорској и кадетској конкуренцији, па ћемо на завршници првенства БиХ ићи на титулу - додао је Надаждин.

Један тајм-аут

Надаждин је казао да је на 13 утакмица само једном тражио тајм-аут.

- Дјевојке одлично тренирају и играју, тако да са њима немам апсолутно никаквих проблема те сам само једном тражио тајм-аут и у трећем мечу финала плеј-офа, што је један од раритета ове сезоне. Оне заслужују све похвале, а међу првима су Марија Кешељевић и Ана Јокановић - истакао је Надаждин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана