Кошаркаши “Младости” освојили Куп Српске

Срна
Кошаркаши “Младости” освојили Куп Српске

Мркоњић Град - Кошаркашки “Младости” из Мркоњић Града освојили су вечерас на домаћем терену Куп Републике Српске побједом над екипом “Леотара” из Требиња.

Утакмици су присуствовали и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и изасланик предсједника Српске Драган Јаћимовић.

Давидовићева је честитала кошаркашима “Младости” побједу и поручила да ће министарство и даље подржавати овакве спортске догађаје.

“Посебно ме обрадовала пуна дворана, сва мјеста су била попуњена, много младих људи је дошло да подржи спорт и своје фаворите”, рекла је Давидовићева новинарима након одигране утакмице.

Изасланик предсједника Српске Драган Јаћимовић навео је да му је велико задовољство што присуствује овом значајном спортском догађају, те да је Мркоњић Град по ко зна који пут показао да је спортски и кошаркашки град.

Екипа “Младости” водила је од почетка утакмице и побиједила екипу “Леотара” резултатом 99:73.

Тренер “Младости” Горан Сладојевић рекао је да је вјеровао да ће утакмица бити неизвјеснија.

“Ми ове године играмо добро, поготово на свом терену. Честитам клубу, организацији и својим играчима”, навео је Сладојевић.

Тренер “Леотара” Дражен Шегрт рекао је да су почаствовани што су играли у финалу Купа Српске, те честитао побједничкој екипи на заслуженој побједи.

Утакмица, којој је присуствовало око 1.000 људи, одиграна је у дворани у Мркоњић Граду, а покровитељ је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана