Košarkaši Bratunca postali šampioni Republike Srpske: Od ispadanja do titule za godinu

Milan Zubović
Košarkaši Bratunca postali šampioni Republike Srpske: Od ispadanja do titule za godinu

Bratunac - Jednu od najljepših košarkaških priča u Republici Srpskoj ispisao je Bratunac, koji se okitio šampionskom titulom.

Bratunac je za samo godinu prešao pomalo nevjerovatan put. Prošle sezone ispao je iz Prve lige RS, ali je zbog odustajanja bilećkog Hea dobio poziv da igra i sada je stigao do prve titule u istoriji, čime je stekao pravo nastupa u Ligi BiH iduće sezone. Izabranicima trenera Milivoja Mlađenovića davano je najmanje šansi da dođu do pehara jer su sa četvrtog mjesta krenuli u plej-of, ali su nadigrali Leotar u polufinalu (2:1) i Borac u finalu (3:1), iako nisu imali prednost domaćeg terena. Četvrti meč Bratunčani su dobili rezultatom 67:52, za veliko slavlje pred 2.000 navijača u bratunačkoj dvorani, dok je poslije na glavnom trgu priređen vatromet.

- Za nas je finale bio polufinalni meč sa Leotarom, koji je bio nedodirljiv tokom cijele sezone, ima odličnu ekipu i zabilježio je samo jedan poraz. Kada smo njih dobili, znali smo da će nam biti mnogo lakše u finalu. Najzaslužniji za ovu titulu je naš trener Milivoje Mlađenović, koji je postavio odličnu taktiku u polufinalu i finalu, odigravši ključnu ulogu. Odličan je psiholog, fenomenalno je sastavio ekipu, koja nije imala veliki broj treninga, ali je imala nevjerovatnu hemiju kada smo disali kao jedan i slobodno mogu reći da je on “Mocart iz Bratunca” ili Željko Obradović sa ove strane Drine - izjavio je košarkaš Bratunca Miroslav Milidrag.

Ključni momenat bio je dolazak Nebojše Erkića, dok su imali velikih problema sa malim fondom igrača.

- Skupili smo se na početku sezone s ciljem da izborimo opstanak i niko nije ni pomislio na titulu sve do polusezone. Tada smo vidjeli da bismo mogli napraviti dobar rezultat, pa je uprava dovela Erkića, koji nam je donio širinu i iskustvo u igri i sa njim smo podigli igru na viši nivo. Ipak, naš najveći problem je kratka klupa i svaku utakmicu svi igramo po 34 minuta, što je baš previše - kazao je Milidrag.

Naglasio je da se nada da će uprava pronaći sredstva za nastup u eliti, iako je već sada jasno da je pred njima dugo ljeto.

Erkić MVP

Peđa Lončar iz Borca najbolji je strijelac finalne serije sa 117 poena, dok je njegov saigrač Jovica Kecman najbolji skakač sa 90 uhvaćenih lopti, Goran Bogićević iz Bratunca je najbolji asistent sa 40 asistencija, dok je njegov saigrač Nebojša Erkić najkorisniji igrač sa 146 indeksnih poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana