Košarkaši Bratunca dočekuju Bosnu Rojal u prvom kolu u plej-auta

Milan Zubović
Košarkaši Bratunca dočekuju Bosnu Rojal u prvom kolu u plej-auta

BRATUNAC - U odlučujuće bitke za opstanak košarkaši Bratunca krenuće u subotu (18 časova) protiv Bosne Rojal na svom terenu. Bratunčani su prvi dio takmičenja završili sa sedam pobjeda i 13 poraza, dok im se sada smiješi trijumf u prvom kolu Lige za opstanak jer im na noge stiže ekipa koja je jednom nogom u nižem rangu jer je slavila samo jednom u 22 meča. Trener Ognjen Radić zadovoljan je urađenim u prvom dijelu sezone mada žali za nekim utakmicama koje je njegov tim mogao bolje da odigra.

- Da mi je neko pre početka sezone rekao bićete osmi i imaćete pobedu više od prvog ispod, a tri pobede više od drugog ispod prihvatio bih. Međutim, iz ove perspektive ne mogu biti zadovoljan jer smo mnogo utakmica izgubili na jednu loptu i sa tim pobedama ranije bi obezbedili opstanak - izjavio je Radić.

Dok su se pojedini ostali klubovi pojačali pred Ligu za opstanak Bratunčani vjeruju da do cilja u debitantskoj sezoni mogu stići sa postojećim kadrom.

- Pojačanja nismo dovodili jer verujem u ovu ekipu. Velika šteta ostaje zbog domaćeg poraza od Vogošće, i da smo slavili mogli bismo mirno da odigramo plej-aut, a ovako ostaje da se maksimalno angažujemo za svaku utakmicu u plej-autu jer će se klubovi pojačati sigurno. Imamo pobedu prednosti u odnosu na njih i nadam se da ćemo uz maksimalan pristup uspeti izboriti za nas veliki opstanak - istakao je Radić.

Nekoliko utakmica izgubili su na jednu loptu, a Radić zna uzrok toga.

- U prvom delu sezone povrede su nas omele, a u drugom takođe nismo bili kompletni mada to nije alibi jer smo protiv Vogošće bili u punom sastavu pa smo izgubili. Najveći problem predstavljalo je neiskustvo igranja Lige BiH što nas je koštalo nekih pobeda. Mnogo stvari smo naučili ove sezone i ako ostanemo sigurno ćemo biti daleko organizovaniji van terena, a daleko opasniji na parketu - dodao je Radić.

U drugom meču prvog kola sastaće Student i Kakanj od 20.30 sati dok je Gradina odustala od takmičenja. Bodovi iz prvog dijela takmičenja su preneseni u drugi dio dok će dva tima ispasti u niži rang.

Košarkašice

U 17. kolu Lige BiH za košarkašice sastaće se, subota: Leotar 03 – Plej-of (19), Mladi Krajišnik - Čelik (19). Nedjelja: Željezničar - Orlovi (14.30), Jedinstvo - Brčanka (17). Slobodna ekipa Rudar sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana