Кошаркаши Братунца дочекују Босну Ројал у првом колу у плеј-аута

Милан Зубовић
Кошаркаши Братунца дочекују Босну Ројал у првом колу у плеј-аута

БРАТУНАЦ - У одлучујуће битке за опстанак кошаркаши Братунца кренуће у суботу (18 часова) против Босне Ројал на свом терену. Братунчани су први дио такмичења завршили са седам побједа и 13 пораза, док им се сада смијеши тријумф у првом колу Лиге за опстанак јер им на ноге стиже екипа која је једном ногом у нижем рангу јер је славила само једном у 22 меча. Тренер Огњен Радић задовољан је урађеним у првом дијелу сезоне мада жали за неким утакмицама које је његов тим могао боље да одигра.

- Да ми је неко пре почетка сезоне рекао бићете осми и имаћете победу више од првог испод, а три победе више од другог испод прихватио бих. Међутим, из ове перспективе не могу бити задовољан јер смо много утакмица изгубили на једну лопту и са тим победама раније би обезбедили опстанак - изјавио је Радић.

Док су се поједини остали клубови појачали пред Лигу за опстанак Братунчани вјерују да до циља у дебитантској сезони могу стићи са постојећим кадром.

- Појачања нисмо доводили јер верујем у ову екипу. Велика штета остаје због домаћег пораза од Вогошће, и да смо славили могли бисмо мирно да одиграмо плеј-аут, а овако остаје да се максимално ангажујемо за сваку утакмицу у плеј-ауту јер ће се клубови појачати сигурно. Имамо победу предности у односу на њих и надам се да ћемо уз максималан приступ успети изборити за нас велики опстанак - истакао је Радић.

Неколико утакмица изгубили су на једну лопту, а Радић зна узрок тога.

- У првом делу сезоне повреде су нас омеле, а у другом такође нисмо били комплетни мада то није алиби јер смо против Вогошће били у пуном саставу па смо изгубили. Највећи проблем представљало је неискуство играња Лиге БиХ што нас је коштало неких победа. Много ствари смо научили ове сезоне и ако останемо сигурно ћемо бити далеко организованији ван терена, а далеко опаснији на паркету - додао је Радић.

У другом мечу првог кола састаће Студент и Какањ од 20.30 сати док је Градина одустала од такмичења. Бодови из првог дијела такмичења су пренесени у други дио док ће два тима испасти у нижи ранг.

Кошаркашице

У 17. колу Лиге БиХ за кошаркашице састаће се, субота: Леотар 03 – Плеј-оф (19), Млади Крајишник - Челик (19). Недјеља: Жељезничар - Орлови (14.30), Јединство - Брчанка (17). Слободна екипа Рудар спорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана