Košarkaš Marko Šćekić odmara se u Zvorniku i u Banjaluci

Drago Gajić
Košarkaš Marko Šćekić odmara se u Zvorniku i u Banjaluci

Zvornik - Volio bih da ostanem još u Varezeu jer se porodica privikla na grad, a i sin Luka treba da pođe u školu. Sve će se znati nakon imenovanja novog trenera, izjavio je košarkaš Marko Šćekić.

Rođeni Zvorničanin nakon završetka sezone u Italiji sa porodicom se odmara u rodnom gradu i u Banjaluci te čeka avgust, kada će krenuti pripreme za novu sezonu. Iskusni internacionalac, koji može da igra na pozicijama centra i krilnog centra, imao je dosta oscilacija u

igri tokom prošle sezone, kao i cijela ekipa Varezea, tako da nisu ostvareni zacrtani ciljevi.

- Nismo zadovoljni sezonom, jer nismo ostvarili plasman u plej-of, što je bio jedan od ciljeva na početku sezone. Tome je kumovalo previše lutanja u igračkom kadru, jer smo tokom sezone ostali bez tri ključna igrača, koji je trebalo da nose našu igru. Zatim je došla i promjena trenera, bilo je suviše povreda, pa je sve to uticalo da završimo na desetom mjestu - rekao je Šćekić.

I pored svih problema Vareze je imao priliku da izbori nastup u plej-ofu dva kola prije kraja prvenstva.

- Imali smo šansu u utakmici sa Sijenom da se u potpunosti vratimo i izborimo plasman u doigravanje, ali smo u čudnoj utakmici poraženi nakon produžetka. Sve smo pokušali, ali je rival bio srećniji i spretniji. Lično sam imao neke povrede, istina lakše, koje su ipak uticale na moju igru - istakao je Šćekić.

Nekadašnji košarkaš Drine iz Zvornika, Borac Nektara, Vojvodine, Budućnosti, Turova i Oldenburga čeka imenovanje novog trenera u ekipi Vareze, pa će znati svoj status u ovom italijanskom klubu.

- Imam ugovor još godinu, s tim da postoji mogućnost sporazumnog raskida saradnje. Volio bih da ostanem još u Varezeu, ali sve će se znati nakon imenovanja novog trenera - dodao je Šćekić.

Kraj karijere

Iskusni košarkaš polako razmišlja i o završetku karijere.

- Zbog sitnih povreda koje su me pratile tokom sezone neću se previše forsirati. Vidjeću koliko tijelo još može da izdri, ali ću se svakako nakon završetka karijere posvetiti radu u košarci. Vidjeću samo u kojem svojstvu. Treba svakako misliti i na porodicu - rekao je Šćekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana