Кошаркаш Марко Шћекић одмара се у Зворнику и у Бањалуци

Драго Гајић
Кошаркаш Марко Шћекић одмара се у Зворнику и у Бањалуци

Зворник - Волио бих да останем још у Варезеу јер се породица привикла на град, а и син Лука треба да пође у школу. Све ће се знати након именовања новог тренера, изјавио је кошаркаш Марко Шћекић.

Рођени Зворничанин након завршетка сезоне у Италији са породицом се одмара у родном граду и у Бањалуци те чека август, када ће кренути припреме за нову сезону. Искусни интернационалац, који може да игра на позицијама центра и крилног центра, имао је доста осцилација у

игри током прошле сезоне, као и цијела екипа Варезеа, тако да нису остварени зацртани циљеви.

- Нисмо задовољни сезоном, јер нисмо остварили пласман у плеј-оф, што је био један од циљева на почетку сезоне. Томе је кумовало превише лутања у играчком кадру, јер смо током сезоне остали без три кључна играча, који је требало да носе нашу игру. Затим је дошла и промјена тренера, било је сувише повреда, па је све то утицало да завршимо на десетом мјесту - рекао је Шћекић.

И поред свих проблема Варезе је имао прилику да избори наступ у плеј-офу два кола прије краја првенства.

- Имали смо шансу у утакмици са Сијеном да се у потпуности вратимо и изборимо пласман у доигравање, али смо у чудној утакмици поражени након продужетка. Све смо покушали, али је ривал био срећнији и спретнији. Лично сам имао неке повреде, истина лакше, које су ипак утицале на моју игру - истакао је Шћекић.

Некадашњи кошаркаш Дрине из Зворника, Борац Нектара, Војводине, Будућности, Турова и Олденбурга чека именовање новог тренера у екипи Варезе, па ће знати свој статус у овом италијанском клубу.

- Имам уговор још годину, с тим да постоји могућност споразумног раскида сарадње. Волио бих да останем још у Варезеу, али све ће се знати након именовања новог тренера - додао је Шћекић.

Крај каријере

Искусни кошаркаш полако размишља и о завршетку каријере.

- Због ситних повреда које су ме пратиле током сезоне нећу се превише форсирати. Видјећу колико тијело још може да издри, али ћу се свакако након завршетка каријере посветити раду у кошарци. Видјећу само у којем својству. Треба свакако мислити и на породицу - рекао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана