Košarkaš Igokee Vuk Radivojević: Mornar igra na šut više

Milan Zubović
Košarkaš Igokee Vuk Radivojević: Mornar igra na šut više

Laktaši - Crnogorski Mornar prepreka je košarkašima Igokee na putu do grupne faze Lige šampiona.

Prvi susret sa ekipom iz Bara na rasporedu je sutra od 20.15 časova u Laktašima dok je revanš dva dana kasnije u Crnoj Gori. Priliku da vidi protivnika stručni štab Aleksandrovčana imao je na turniru u Čačku prije desetak dana, a najiskusniji igrač i kapiten ekipe Vuk Radivojević nada se plasmanu u grupnu fazu takmičenja.

- Ono što smo videli na toj utakmici je da su najopasniji na vanjskim pozicijama gde su doveli dva Amerikanca koji najviše lopti uzimaju za sebe. Iskusnog Balšu Radunovića znamo od ranije, a stigao im je i naš prošlosezoneski član Nemanja Krstić koji igra na krilu. Igraju veoma brzo, okreću se šutu, igraju na šut više. Bez obzira na to igraćemo svoju igru i znamo šta trebamo učiniti da ih zaustavimo - izjavio je Radivojević.

Mornar će ove sezone debitovati u ABA ligi, a Amerikanci koji igraju na vanjskim pozicijama su plejmejker Lamont Džons, bek Antabija Voler i krilo Kol Dikerson. Posljednje pojačanje je centar Mladen Pantić koji je prije šest godina nosio dres Igokee. Međutim, iskusni centar neće imati pravo nastupa protiv svog bivšeg kluba. Za razliku od njega plejmejker Nikola Korać, koji je takođe kratko vrijeme tokom 2010. godine nosio dres Aleksandrovčana, ima pravo nastupa za Barane. Četvrti igrač iz SAD je Oktavijus Elis. Sa klupe ih vodi Đorđije Pavićević, brat poznatijeg trenera Mihajla Pavićevića. Bolji iz dvomeča izboriće nastup u grupnoj fazi gdje se već nalaze Strazbur (Francuska), Avelino (Italija), Bešiktaš (Turska), Cibona (Hrvatska), Mega Leks (Srbija), Tenerife (Španija), Ostende (Belgija) i pobjednik dvomeča Porto (Portugalija) - Juventus (Litvanija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana