Кошаркаш Игокее Вук Радивојевић: Морнар игра на шут више

Милан Зубовић
Кошаркаш Игокее Вук Радивојевић: Морнар игра на шут више

Лакташи - Црногорски Морнар препрека је кошаркашима Игокее на путу до групне фазе Лиге шампиона.

Први сусрет са екипом из Бара на распореду је сутра од 20.15 часова у Лакташима док је реванш два дана касније у Црној Гори. Прилику да види противника стручни штаб Александровчана имао је на турниру у Чачку прије десетак дана, а најискуснији играч и капитен екипе Вук Радивојевић нада се пласману у групну фазу такмичења.

- Оно што смо видели на тој утакмици је да су најопаснији на вањским позицијама где су довели два Американца који највише лопти узимају за себе. Искусног Балшу Радуновића знамо од раније, а стигао им је и наш прошлосезонески члан Немања Крстић који игра на крилу. Играју веома брзо, окрећу се шуту, играју на шут више. Без обзира на то играћемо своју игру и знамо шта требамо учинити да их зауставимо - изјавио је Радивојевић.

Морнар ће ове сезоне дебитовати у АБА лиги, а Американци који играју на вањским позицијама су плејмејкер Ламонт Џонс, бек Антабија Волер и крило Кол Дикерсон. Посљедње појачање је центар Младен Пантић који је прије шест година носио дрес Игокее. Међутим, искусни центар неће имати право наступа против свог бившег клуба. За разлику од њега плејмејкер Никола Кораћ, који је такође кратко вријеме током 2010. године носио дрес Александровчана, има право наступа за Баране. Четврти играч из САД је Октавијус Елис. Са клупе их води Ђорђије Павићевић, брат познатијег тренера Михајла Павићевића. Бољи из двомеча избориће наступ у групној фази гдје се већ налазе Стразбур (Француска), Авелино (Италија), Бешикташ (Турска), Цибона (Хрватска), Мега Лекс (Србија), Тенерифе (Шпанија), Остенде (Белгија) и побједник двомеча Порто (Португалија) - Јувентус (Литванија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана