Košarka se vratila u Trebinje

Ratomir Mijanović
Košarka se vratila u Trebinje

Trebinje - Košarka se vratila u grad. Ovom rečenicom najbolje je svesti račune na kraju sezone Košarkaškog kluba Leotar koja se, kada se sve sabere i oduzme, može ocijeniti kao uspješna.

Cilj rukovodstva kluba, koji je postavljen pred početak sezone, je ispunjen, a to je plasman u Ligu 6, u kojoj je Leotar sve do posljednjeg kola bio u mogućnosti da izbori plej-of i prolaz među četiri najbolje ekipe u državi. Ligu 12 Leotar je završio na drugom mjestu sa 14 pobjeda i osam poraza, a posebno su ubjedljivi bili na domaćem terenu gdje su doživjeli samo jedan poraz i to od Kaknja u meču koji za Trebinjce nije imao rezultatski značaj.

- Ova sezona pokazala je da uz ne toliko velika ulaganja Trebinje može da ima respektabilan košarkaški klub koji se zasniva na igračima iz sopstvenog pogona i onih koji su ponikli u Leotaru. Naravno, za dobar rezultat potrebno je i nekoliko kvalitetnih pojačanja sa strane, a u ovoj sezoni je Leotar napravio dobar izbor. Igrači koji su dovedeni zaista su donosili prevagu i kvalitet što pokazuje i statistika. Sigurno je želja svih u gradu da i sljedeće sezone Leotar igra zapaženu ulogu u Ligi BiH. Prvi korak ka tome je razgovor sa trenerom Dragoljubom Vidačićem oko produžetka saradnje - rekao je predsjednik Leotara Srećko Dučić.

Statistički gledano najkorisniji igrač Leotara u Ligi 6 bio je Dušan Cvetković koji je u prosjeku bilježio 9,5 poena i imao 6,6 skokova po utakmici za oko 32 minuta na parketu. Ipak, velike probleme treneru Vidačiću pravile su povrede. Sredinom sezone povrijedio se najbolji igrač Dejan Šakotić (rame), koji je kao i Gojko Sudžum (prelom noge na zagrijavanju protiv Širokog) propustio ostatak sezone, a na igru Leotara uticalo je i jednomjesečno odsustvo Srđana Milanovića (povreda zgloba).

Vidačić

Trener Dragoljub Vidačić imenovan je za selektora U20 ekipe BiH koju će ovog ljeta predvoditi na Evropskom prvenstvu A divizije od 7. do 19. jula a koje će biti održano u italijanskom Linjanu. Na širi spisak uvrstio je dva člana trebinjskog kluba Milana Lužaića i Srđana Milanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana