Кошарка се вратила у Требиње

Ратомир Мијановић
Кошарка се вратила у Требиње

Требиње - Кошарка се вратила у град. Овом реченицом најбоље је свести рачуне на крају сезоне Кошаркашког клуба Леотар која се, када се све сабере и одузме, може оцијенити као успјешна.

Циљ руководства клуба, који је постављен пред почетак сезоне, је испуњен, а то је пласман у Лигу 6, у којој је Леотар све до посљедњег кола био у могућности да избори плеј-оф и пролаз међу четири најбоље екипе у држави. Лигу 12 Леотар је завршио на другом мјесту са 14 побједа и осам пораза, а посебно су убједљиви били на домаћем терену гдје су доживјели само један пораз и то од Какња у мечу који за Требињце није имао резултатски значај.

- Ова сезона показала је да уз не толико велика улагања Требиње може да има респектабилан кошаркашки клуб који се заснива на играчима из сопственог погона и оних који су поникли у Леотару. Наравно, за добар резултат потребно је и неколико квалитетних појачања са стране, а у овој сезони је Леотар направио добар избор. Играчи који су доведени заиста су доносили превагу и квалитет што показује и статистика. Сигурно је жеља свих у граду да и сљедеће сезоне Леотар игра запажену улогу у Лиги БиХ. Први корак ка томе је разговор са тренером Драгољубом Видачићем око продужетка сарадње - рекао је предсједник Леотара Срећко Дучић.

Статистички гледано најкориснији играч Леотара у Лиги 6 био је Душан Цветковић који је у просјеку биљежио 9,5 поена и имао 6,6 скокова по утакмици за око 32 минута на паркету. Ипак, велике проблеме тренеру Видачићу правиле су повреде. Средином сезоне повриједио се најбољи играч Дејан Шакотић (раме), који је као и Гојко Суџум (прелом ноге на загријавању против Широког) пропустио остатак сезоне, а на игру Леотара утицало је и једномјесечно одсуство Срђана Милановића (повреда зглоба).

Видачић

Тренер Драгољуб Видачић именован је за селектора У20 екипе БиХ коју ће овог љета предводити на Европском првенству А дивизије од 7. до 19. јула а које ће бити одржано у италијанском Лињану. На шири списак уврстио је два члана требињског клуба Милана Лужаића и Срђана Милановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана