Komisija rješenje za nagomilane probleme u rukometu

Dušan Repija
Komisija rješenje za nagomilane probleme u rukometu

Banjaluka - Čelnici rukovodstva Rukometnog saveza RS izabrali su petočlanu komisiju koja će pokušati da uspostavi saradnju sa rukometnim radnicima iz FBiH i zajedničkim snagama pronađu izlaz iz haotične situacije u kojoj se nalazi ovaj sport.

Iako još čekaju pravosnažnu odluku suda da su legalno izabrani na funkcije, predstavnici RSRS nisu željeli više da gube vrijeme, već su povukli prve konkretne poteze, koje će, kažu, verifikovati kada stigne sudska potvrda. Imajući u vidu da RS BiH uopšte ne funkcioniše već petnaestak dana, a da su predsjednik Amir Zahirović i generalni sekretar Lejla Hairlahović podnijeli ostavke, svaki izgubljeni dan znači još veću neizvjesnost, a polako se dovodi u pitanje i start nove sezone zakazan za polovinu septembra.

- Ovakvom odlukom je pružena šansa ljudima u RS FBiH. Otvoreni smo za sve vidove saradnje i dogovore ukoliko oni to žele. Ukoliko ne žele, to je onda druga stvar, ali mislim da je opšte raspoloženje da pokušamo prevazići ovu situaciju. Prije svega, moramo da stvorimo uslove za normalno takmičenje i da igračima koji su profesionalci omogućimo zarade svoje plate. Nadam se da su i kolege u FBiH uvidjele da ovako više ne može. Čekamo da se izjasne, pa ćemo vidjeti na čemu smo - rekao je član komisije Vojislav Rađa.

Osim njega, u njoj su Aleksandar Miljuš, Radomir Jokić, Vladan Šegrt i predsjednik RSRS Marinko Umičević. Donesena je i odluka da igrači ubuduće budu registrovani u RSRS, a tek onda u RS BiH jer će matični savez na taj način imati korist od transfera, što do sada nije bio slučaj. Osim rješavanja problema na nivou RS BiH, mnogo je posla i na nivou RSRS.

  • Moramo uvesti red jer je nerada bilo i previše. Volio bih da znam ko se iz doskorašnjeg rukovodstva žalio na odluku suda. Sud je na našoj strani, a što se tiče skupštine koju je organizovalo bivše rukovodstvo, podnijeću disciplinske prijave za falsifikovanje dokumenata za tu sjednicu - rekao je Umičević.

Start liga

Upravni odbor je donio oduku da prve lige RS za rukometaše i rukometašice počnu 23. septembra.

- Razgovarali smo o prijedlogu da imamo dva komesara, jednog za muška i jednog za ženska takmičenja, o promjeni statuta, ali i potrebi da sve bude pod komandom saveza - sudijska organizacija, trenerska.... - rekao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana