Koljićeva destinacija Poljska ili Holandija

Siniša Kotaraš
Koljićeva destinacija Poljska ili Holandija

Banjaluka - Iako je proteklih petnaestak dana trenirao sa ekipom Krupe, napadač Elvir Koljić ipak neće ponovo obući dres kluba u kojem je pružao sjajne partije.

Naime, kako tvrdi predsjednik Krupe Draško Ilić, gotovo je izvjesno da će sjajni golgeter karijeru nastaviti u nekom od evropskih klubova.

- Koljić je u Poljskoj doživio neugodnu povredu, ali je uspio da se oporavi, trenirao je u Krupi, ali neće ovdje ostati. Već za nekoliko dana trebalo bi da realizuje novi inostrani transfer. Još nije sve završeno, postoji dosta zainteresovanih, a najuporniji su klubovi iz Poljske i Holandije - rekao je Draško Ilić.

Koljiću je istekla pozajmica u poljskom Lehu, u kojem nije imao sreće jer je brzo po dolasku doživio povredu koljena, pa nije uspio da se nametne. Prvi čovjek Krupe naglasio je i da, nakon dolaska Bojana Puzigaće, u njegovom klubu tek treba da se očekuju kvalitetna pojačanja.

- Iskreno, oni kvalitetni i iskusni igrači su za nas preskupi, tako da ćemo se i ove godine opredijeliti za već dokazanu taktiku, afirmaciju mladih fudbalera. Ipak, očekujemo i da nas pojača još nekoliko igrača kvaliteta Puzigaće, i to u svim linijama tima. U pitanju su fudbaleri iz Srbije, ali i Hrvatske, igrači sa iskustvom Superlige, odnosno Prve hrvatske lige - pojasnio je Ilić, uz opasku da bi već do subote Krupa mogla biti jača za bar tri igrača.

Jedno od potencijalnih pojačanja bio je i dojučerašnji prvotimac Javora iz Ivanjice Stefan Panić, ali je on otputovao u Estoniju, tako da je malo vjerovatno da će na kraju stići u redove ovog premijerligaša. I dok se čelnici kluba trude da pojačaju ekipu, novi šef stručnog štaba Branislav Krunić odrađuje zacrtano za ovu fazu priprema.

- Zaista sam prezadovoljan onim što su momci uradili u proteklih petnaestak dana. Za sada sve teče po planu, jedino nismo proteklog vikenda odigrali prvu kontrolnu utakmicu, a razlog je to što jednostavno nismo uspjeli da nađemo protivnika. Zato smo odigrali interni meč, podijelivši ekipu u dva tima - kaže Krunić.

Prva provjera Krupljana biće u Tuzli 30. juna, gdje će Krupa odmjeriti snage sa domaćom Slobodom.

- Iz Tuzle ćemo produžiti na Zlatibor, gdje ćemo ostati 13 dana. Tamo slijedi nadogradnja onoga što smo uradili u početnoj fazi priprema, na programu će biti mnogo jači rad s loptom, te uigravanje linija u timu - dodao je Krunić.

Kada je igrački kadar u pitanju, Krunić na treninzima ima na raspolaganju 22 igrača i tri golmana. Po posebnom programu rade rekonvalescenti Saša Nikodijević, Ajdin Redžić i Kerim Palić, dok je Miljan Ljubenović još uvijek van trenažnog procesa.

Rivali na Zlatiboru

Tokom boravka na Zlatiboru fudbaleri Krupe će odigrati četiri pripremne utakmice, a već su poznati rivali premijerligaša iz kanjona Vrbasa.

Prva provjera je zakazana za srijedu, 4. jul, a Krupa će snage odmjeriti sa crnogorskim Rudarom iz Pljevalja. Tri dana kasnije na programu je meč sa šabačkom Mačvom, 11. jula rival je Metalac iz Gornjeg Milanovca, a 13. Mladost iz Lučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana