Кољићева дестинација Пољска или Холандија

Синиша Котараш
Кољићева дестинација Пољска или Холандија

Бањалука - Иако је протеклих петнаестак дана тренирао са екипом Крупе, нападач Елвир Кољић ипак неће поново обући дрес клуба у којем је пружао сјајне партије.

Наиме, како тврди предсједник Крупе Драшко Илић, готово је извјесно да ће сјајни голгетер каријеру наставити у неком од европских клубова.

- Кољић је у Пољској доживио неугодну повреду, али је успио да се опорави, тренирао је у Крупи, али неће овдје остати. Већ за неколико дана требало би да реализује нови инострани трансфер. Још није све завршено, постоји доста заинтересованих, а најупорнији су клубови из Пољске и Холандије - рекао је Драшко Илић.

Кољићу је истекла позајмица у пољском Леху, у којем није имао среће јер је брзо по доласку доживио повреду кољена, па није успио да се наметне. Први човјек Крупе нагласио је и да, након доласка Бојана Пузигаће, у његовом клубу тек треба да се очекују квалитетна појачања.

- Искрено, они квалитетни и искусни играчи су за нас прескупи, тако да ћемо се и ове године опредијелити за већ доказану тактику, афирмацију младих фудбалера. Ипак, очекујемо и да нас појача још неколико играча квалитета Пузигаће, и то у свим линијама тима. У питању су фудбалери из Србије, али и Хрватске, играчи са искуством Суперлиге, односно Прве хрватске лиге - појаснио је Илић, уз опаску да би већ до суботе Крупа могла бити јача за бар три играча.

Једно од потенцијалних појачања био је и дојучерашњи првотимац Јавора из Ивањице Стефан Панић, али је он отпутовао у Естонију, тако да је мало вјероватно да ће на крају стићи у редове овог премијерлигаша. И док се челници клуба труде да појачају екипу, нови шеф стручног штаба Бранислав Крунић одрађује зацртано за ову фазу припрема.

- Заиста сам презадовољан оним што су момци урадили у протеклих петнаестак дана. За сада све тече по плану, једино нисмо протеклог викенда одиграли прву контролну утакмицу, а разлог је то што једноставно нисмо успјели да нађемо противника. Зато смо одиграли интерни меч, подијеливши екипу у два тима - каже Крунић.

Прва провјера Крупљана биће у Тузли 30. јуна, гдје ће Крупа одмјерити снаге са домаћом Слободом.

- Из Тузле ћемо продужити на Златибор, гдје ћемо остати 13 дана. Тамо слиједи надоградња онога што смо урадили у почетној фази припрема, на програму ће бити много јачи рад с лоптом, те уигравање линија у тиму - додао је Крунић.

Када је играчки кадар у питању, Крунић на тренинзима има на располагању 22 играча и три голмана. По посебном програму раде реконвалесценти Саша Никодијевић, Ајдин Реџић и Керим Палић, док је Миљан Љубеновић још увијек ван тренажног процеса.

Ривали на Златибору

Током боравка на Златибору фудбалери Крупе ће одиграти четири припремне утакмице, а већ су познати ривали премијерлигаша из кањона Врбаса.

Прва провјера је заказана за сриједу, 4. јул, а Крупа ће снаге одмјерити са црногорским Рударом из Пљеваља. Три дана касније на програму је меч са шабачком Мачвом, 11. јула ривал је Металац из Горњег Милановца, а 13. Младост из Лучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана