Кољић у Леху за 350.000 евра

Дарко Пашагић
Кољић у Леху за 350.000 евра

Бањалука - Елвир Кољић и званично више није играч Крупе, а његова нова дестинација је седмоструки шампион Пољске Лех из Познања који послије 21 кола првенства заузима друго мјесто на табели.

Кољић ће, по ријечима предсједника Крупе Драшка Илића који је заједно са потпредсједником Драгомиром Илићем и Кољићем присуствовао завршним преговорима у Познању, наредне три и по сезоне бити члан овог клуба.

- Кољић ће до 30. јуна бити позајмљен пољском клубу, да би већ од 1. јула постао и званично играч Леха, а тај уговор је већ потписан на три године. То значи да је Кољић играч тима из Познања до љета 2021. године - нагласио је Драшко Илић.

Већ је познато да ће премијерлигаш БиХ од трансфера добити 350.000 евра.

- Договорено је да до јуна на наш рачун уплате 100.000 евра, а у јуну преосталих 250.000. Крупи ће, у зависности од успјеха Леха, припасти и одређени бонуси. Тако ћемо када Кољић скупи 35 првенствених наступа добити додатни бонус од 50.000 евра. Уколико се Лех за вријеме боравка Кољића у овом клубу пласира у групну фазу Лиге Европе, добићемо додатних 50.000 евра, а уколико постану шампиони Пољске још 25.000. Ту је и екстрабонус од 100.000 евра уколико се Лех пласира у групну фазу Лиге шампиона. Уз све то, Крупи ће припасти и 15 одсто од наредног трансфера - истакао је предсједник Крупе.

Сам Елвир Кољић је презадовољан свим понуђеним у новом клубу, а према незваничним информацијама, његова мјесечна плата биће 7.000 евра плус премије и додатни бонуси.

- Дошао сам у један од највећих пољских клубова и то се види на сваком ћошку. Већ сам одрадио први тренинг и очекујем да што прије стигне сертификат из БиХ да бих био у комбинацији за првенствене утакмице. Наиме, првенство Пољске наставља се већ овог викенда, а мој нови клуб у недјељу од 18 часова гостује код Арке из Гдиње. Све у клубу је подређено пласману на европску сцену, а многи вјерују да се може и до титуле, јер је заостатак за водећом Легијом само два бода. Вјерујем да ћу се брзо уклопити, јер је доста играча са простора бивше Југославије, као и тренер Ненад Бјелица, тако да ми споразумијевање неће бити никакав проблем - рекао је Кољић.

Ово је био други трансфер играча Крупе у зимском прелазном року. Прије Кољића у шведски Далкурд отишао је Ирфан Јашаревић за 150.000 евра.

- Иако смо мали клуб, полако рушимо бројне баријере на овим просторима. Од почетка смо хтјели да направимо једну здраву причу у којој ће у клуб долазити млади играчи жељни афирмације, а потом, када се афирмишу, одлазити широм Европе. Та идеја је полако почела да даје резултате. Што се тиче евентуалне замјене за Кољића, нећемо је тражити. Имамо у врху напада Нусмира Фајића, те младе Зорана Шамару и Јову Лукића, који је зимус стигао из добојске Слоге. Ово прољеће биће прилика да се докажу - додао је Драшко Илић.

Кина

Предсједник Крупе Драшко Илић је нагласио да постоји могућност да ове зиме премијерлигаш из кањона Тијесно остане без још неких играча.

- Постоји интересовање из Кине за неке фудбалере и већ је требало да тамо отпутујемо, али нас је пореметио одлазак у Пољску. Ипак, очекујем нешто конкретније о овом питању у наредним данима - нагласио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана