Кољић још скупљи послије два гола

Синиша Котараш
Кољић још скупљи послије два гола

Бањалука - Фудбалери Крупе сјајно су ушли у нову сезону, у потпуности надигравши немоћни Челик са 3:1. Екипа коју од овог љета са клупе предводи Бранислав Крунић освојила је три стартна бода, која ће им много значити у наставку првенства.

Наравно, стратег Крупе је блистао од среће након тријумфа у свом дебитантском наступу.

- Презадовољан сам отварањем сезоне и првом побједом као тренер у највишем рангу. Старт је првенства и нисмо знали шта нас чека. Срећом, добро смо отворили утакмицу и постигли два брза поготка. Челик је казнио једну нашу неопрезност, али смо успјели да се вратимо, а онда у другом полувремену и да дефинитивно закључимо утакмицу - нагласио је Крунић.

Јунак тријумфа био је повратник из Пољске Елвир Кољић, који је са два поготка потопио анемичне госте из Зенице.

- Заслужили смо побједу јер смо били бољи, створили више шанси и постигли три поготка. На најбољи начин смо ушли у нову сезону, у којој желимо да на крају будемо у средини табеле - истакао је Кољић.

Два поготка домаћин је постигао након прекида, а један из контранапада и то су два сегмента у којима би Крупљани трабало да буду најјачи.

- Истина, немамо више Александра Вукотића, али имамо доста високих играча и добрих скакача. Нисмо те прекиде нешто посебно увјежбавали, јер то једна екипа или има или нема. Више смо радили на посједу лопте, квалитетном грађењу позиција и стварању шанси. Контре су, опет, нешто што долази из тренутног развоја ситуације и у тој транзицији смо доста добри - појаснио је Кољић.

Присталице Крупе су се помало и прибојавале ове утакмице, јер је у екипи доста нових играча, а стигао је и нови шеф стручног штаба, али су их они демантовали на терену.

- Можда је неко очекивао да се нећемо уклопити са новим тренером, али смо од старта остварили праву сарадњу. Крунић је био врхунски играч, “зна лопту”, али зна, што је најважније и како да то пренесе на терен. Ово је тек почетак, временом ће то, сигуран сам, бити још боље - тврди први стријелац Крупе.

Свакако да ће два поготка у мрежи Челика поново избацити у први план његов евентуални трансфер, али он сам не потенцира нови одлазак.

- Шта да кажем, понуда има, чак сам и у неким преговорима, али још нема ништа конкретно. Уосталом, прелазни рок је дуг, а ја тренутно чврсто стојим на земљи, играч сам Крупе и размишљам само о наредној утакмици - закључио је Кољић.

Потписао Иван Црнов

На дан утакмице да Челиком екипа Крупе је постала јача за једно провјерено премијерлигашко име. Наиме, за тим из Крупе на Врбасу потписао је искусни Иван Црнов.

- Договорили смо сарадњу на годину, уз могућност продужетка. Он је велико појачање за наш млади тим и сигурно је да ће нам увелико помоћи да остваримо зацртане циљеве - потврдио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана