Klubovi iz Srpske dobro startovali u Premijer ligi: Tri kola, nula poraza

Darko Pašagić
Klubovi iz Srpske dobro startovali u Premijer ligi: Tri kola, nula poraza

Banjaluka - Ako je suditi po prva tri kola Premijer lige za klubove iz Republike Srpske u eliti ove sezone neće biti zime, jer poslije uvodnih 270 minuta nijedan od njih još nije doživio poraz, baš kao ni vodeći Široki Brijeg.

Istina nisu zabilježili ni puno pobjeda, samo dvije, uz sedam remija, ali su pokazali već na samom startu da se mogu sa svima ravnopravno nositi. Mnogi su se pred početak prvenstva pribojavali šta će biti sa Krupom poslije odlazaka nekih od ključnih igrača iz prošle sezone, ali i dugogodišnjeg trenera Slobodana Starčevića, međutim, izgleda da nije bilo razloga za strah. Izabranici Branislava Krunića sa jednom pobjedom i dva remija su na petom mjestu, ali kapiten ekipe Slobodan Milanović smatra da je bodovni učinak mogao biti još veći.

- Svi znaju da nam je poništen regularan gol u finišu susreta sa Širokim i da smo u tom meču slavili sada bismo bili na liderskoj poziciji umjesto njih. Međutim, zadovoljni smo, pogotovo što ove sezone igramo znatno efikasnije nego prošlih. Teško je govoriti koliko možemo ove sezone, ali sam siguran da ćemo ponovo biti u gornjem dijelu tabele, kao i da ćemo poslije narednog susreta u kojem dočekujmo Mladost uvećati bodovni saldo za tri boda - naglasio je Milanović.

Isti učinak kao Krupa ima i Radnik, koji je na šestoj poziciji, a prvotimac Aleksandar Vasić je naglasio da su u klubu veoma zadovoljni startom.

- Kada se zna da smo na startu bili domaćini Sarajevu, zatim gostovali kod silno pojačanog novog premijerligaša Tuzla sitija, te dočekali uvijek neugodnu Krupu moramo da reći da je pet bodova i te kako dobar učinak. Protiv Sarajeva smo bili odlični, nešto lošiji u Tuzli, da bismo opet odigrali dobro protiv Krupe. Naš cilj ove sezone je da opet budemo u vrhu, odnosno da budemo negdje uz rame “velikoj četvorki” u kojoj su Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg - rekao je Vasić.

Debitant u eliti Zvijezda 09 je sa tri remija na osmoj poziciji, ali ne treba zaboraviti da su već dva boda donesena sa gostovanja.

  • Poslije startnog remija na gostovanju kod Mladosti, ostao je žal što u debiju pred domaćom publikom nismo savladali Slobodu, mada smo imali prednost. Mnogo smo se pribojavali gostovanja u Gabeli, ali eto, dva puta smo vodili i na kraju opet igrali neriješeno. Bilo bi lijepo da se ta praksa nastavi i poslije četvrtog kola u kojem smo domaćini Željezničaru. Najvažnije je da vrijedno sakupljamo bodove i da što prije obezbijedimo opstanak, što nam je jedini cilj ove sezone - naglasio je prvotimac Zvijezde 09 Damjan Krajišnik.

Krupa

Krupa - Čelik 3:1

Krupa - Široki Brijeg 2:2

Radnik - Krupa 2:2

Radnik

Radnik - Sarajevo 2:1

Tuzla siti - Radnik 0:0

Radnik - Krupa 2:2

Zvijezda 09

Mladost - Zvijezda 09 0:0

Zvijezda 09 - Sloboda 1:1

GOŠK - Zvijezda 09 2:2

Premijer liga

1. Š. Brijeg        3        2        1        0        9:2     7

2. Sarajevo 3        2        0        1        6:2     6

3. Željezničar    3        2        0        1        3:1     6

4. Zrinjski 3        2        0        1        4:3     6

5. Krupa     3        1        2        0        7:5     5

6. Radnik   3        1        2        0        4:3     5

7. Tuzla siti       3        1        1        1        1:1     4

8. Zvijezda 09      3        0        3        0        3:3     3

9. Čelik     3        1        0        2        2:9     3

10. Sloboda        3        0        1        2        1:3     1

11. GOŠK  3        0        1        2        3:6     1

12. Mladost        3        0        1        2        0:5     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana