Клубови из РС могу играти Лигу БиХ

М. З.
Клубови из РС могу играти Лигу БиХ

Бањалука - Кошаркашки савез Републике Српске дао је сагласност да се четири женска клуба из РС: Орлови, Рудар спорт, Слобода и Млади Крајишник могу такмичити у Лиги БиХ.

Иако у четвртак због недостатка кворума није одржан састанак представника КСРС, КС ФБиХ и КС Херцег-Босне, у петак је одлучено да ће екипе из Српске играти у бх. такмичењу.

- Извршни одбор КСРС дао је сагласност клубовима, који су то право стекли на основу резултата из прошле сезоне, да се могу такмичити у Лиги БиХ и сходно томе, Лига БиХ за жене наставља овог викенда - изјавио је генерални секретар КСРС Драган Ћазић.

С обзиром на сва дешавања у протеклих мјесец и по, предсједник КСРС Борис Спасојевић поднио је оставку на ту функцију.

- Понудио сам оставку Извршном одбору коју треба Скупштина да потврди. Разлог моје оставке је ситуација у женској лиги, као и непоштовање прописа појединих чланова ИО - рекао је Спасојевић.

У другом колу требало би да се састану, субота: Бановићи - Брчанка (15), Орлови - Бугојно (18.30). Недјеља: Јединство - Жељезничар (17), Рудар спорт - Импулс (26. 11 - 19). Још је неизвјесан наступ Младог Крајишника у Лиги БиХ и генерални менаџер "малених" Бране Човичковић рекао је да клуб нема став о томе и да ће у понедјељак ствари бити много јасније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана