Клубови из Бијељине немају гдје да тренирају

Игор Станишић
Клубови из Бијељине немају гдје да тренирају

Бијељина - Са доласком нове године стигли су и нови проблеми за клубове са подручја Бијељине који раде и тренирају у спортским дворанама.

Наиме, од почетка године кошаркашки клубови Грађански и Радник, те мушки и женски одбојкашки клуб Радник немају простор за тренирање јер је градска дворана Гимназије "Филип Вишњић" издата за организовање зимске лиге у малом фудбалу, која је превасходно комерцијалног садржаја, и неће бити слободна до 18. јануара. Друга дворана која погодује за рад ова четири клуба, простор у Основној школи "Вук Караџић", нема гријање од првих ниских температура.

Истина, простор Соколског дома донекле се загријава, али је неуслован за тренинге, а ниједна екипа нема могућност уласка у дворану "Кнез Иво од Семберије" јер је до краја ове школске године изнајмљена клубовима који имају школе кошарке и одбојке.

- Од 3. јануара до данас обавили смо три тренинга у дворани, а остало смо импровизовали радом у теретани и тренинзима напољу. Веома ниске температуре које су посљедњих дана захватиле наше подручје онемогућиле су одржавање тренажног процеса напољу. Због велике хладноће нисмо ушли у салу ОШ "Вук Караџић" јер сала нема гријање због квара на топловодној мрежи, док је сала Гимназије "Филип Вишњић", гдје иначе тренирамо, заузета - рекао је капитен одбојкаша Радника Владимир Милићевић.

Нико не гарантује ни када ће бити завршена зимска лига у малом фудбалу да би дворана у Рачанској могла да буде у употреби, али су и из ове сале најавили да немају довољне количине угља, тако да је неизвјесно гријање у наредном периоду.

Такмичења

Такмичење у одбојкашкој Премијер лиги БиХ почиње идућег викенда, док је прошлог настављен шампионат у кошарци, али је једини представник из Бијељине у Лиги 10 БиХ Грађански синоћ гостовао Спарсима у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана