Кључ побједе Игокее одбрана на Љубичићу

Милан Зубовић
Кључ побједе Игокее одбрана на Љубичићу

ЛАКТАШИ - Са новим тренером, трећим ове сезоне, кошаркаши Игокее угостиће Цибону у премијерном сусрету 13. кола АБА лиге који је на распореду вечерас од 18 часова.

Драган Николић одрадио је неколико тренинга са тимом који је везао два пораза и налази се  при дну табеле са четири побједе и осам пораза до сада. Његов главни задатак биће да “утегне” одбрану која је претходних година била заштитни знак у регионалном такмичењу, а на посљедњих шест мечева просјечно је примала по 98 поена.

- Када сам стигао рекао сам момцима да су сада на нули. Не можемо да се враћамо на оно што је било раније. Сада почињу од нуле и препуштам их њиховом спортском моралу да се докажу јер не можете свој таленат да показујете на једној половини терена, а на другој ништа. То је до њих хоће ли променити или неће. Не упирем прст у њих, али носе дрес великог клуба и морају се покренути да буду карактернији у том сегменту игре - изјавио је Николић.

Уживо је пратио меч прошлог кола са Мегом у Сремској Митровици, док добро познаје екипу чије игре је пратио путем телевизије. Ипак, имао је врло мало времена да постави неке своје принципе игре и најавио да неће бити драстичнијих промјена.

- Када бих кренуо драстично да мењам направио бих много већу конфузију мада имам искуства да дођем у ситуацију која није идеална. Играчи морају да схвате да таленат и добра кошаркашка школа не могу да победе већ морају да имају среће, тим, хемију, већу енергију и превасходно одбрану - казао је Николић.

Главни играч Цибоне је прошлосезонски члан Игокее Марко Љубичић и кључ побједе домаћег тима лежи у његовом заустављању док су Загрепчани остали без два Американца.

- Пред нама је прва од десет утакмица лигашког дела АБА лиге и веома битан моменат за нас. У ову утакмицу улазимо са одређеним променама и видећемо ко ће се боље снаћи. Екипе се поприлично познају, нема посебних тајни, прва виолина је Љубичић од којег креће много тога, али Цибона игра дисциплиновано у одбрани и нападу и зна шта хоће. Њихова игра има главу и реп па морамо да будемо опрезни - додао је Николић.

Послије меча са Цибоном распоред му није наклоњен, јер га очекују сусрети са Будућности и Црвеном звездом.

- Распоред је такав какав је. Једна победа те води два корака напред, пораз те враћа три корака назад. Једна победа прави разлику између Европе и амбиса. До сада је било изненађења и надам се да ће их бити и у наредном периоду - додао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана