Кључ побједе Игокее лежи у заустављању Загорца

Милан Зубовић
Кључ побједе Игокее лежи у заустављању Загорца

Лакташи - Долазак Партизана у Лакташе на ноге Игокеи поново ће бити празник кошарке, а и једнима и другима ова утакмица је много значајна и може одредити даљи ток такмичења у АБА лиги.

Сусрет десетог кола на распореду је у суботу од 17 часова, а оба тима имају скор од по четири побједе и пет пораза, мада су прије овог кола били на само тријумф заостатка за четвртопласираном Цедевитом. Игокеа је први пут ове сезоне везала два тријумфа и њен тренер Жарко Милаковић нада се наставку серије и позива на опрез јер "црно-бијели" знају да искористе сваки поклон и дођу до побједе.

- Партизан долази са јасним циљем да побиједи и ове сезоне жели да игра финала свих такмичења у којима наступа. Има јако талентован тим са врхунским тренером. Желе да играју чврсто и агресивно, и да на овој утакмици врате форму, у чему морамо да их зауставимо - казао је Милаковић.

Нагласио је да опасност пријети са свих страна, али је апострофирао једног играча.

- Све побједе Партизан је остварио са Радом Загорцем и ниједну није добио без њега, пошто им доноси квалитет више јер покрива више позиција. Маркус Пејџ тражи свој ритам и Партизан жели да се на њега ослони као на првог плејмејкера. Вања Маринковић има најбољи кошгетерски учинак ове сезоне, Стефан Јанковић је узео доста ствари на себе од када је дошао, док је Банџа Си у најбољој форми и тренер Андреа Тринкијери му је дао већу улогу него што је имао раније - истакао је Милаковић.

Посљедња три меча његова екипа одиграла је на велики број поена, а Милаковић је рекао да тако не мора бити овај пут.

- Партизан је јако добра нападачка екипа, са добрим индивидуалцима који могу да ријеше ситуације, тимски и индивидуално. Против Морнара су играли са високим играчима, па са двије петице, онда са Сијем и Јанковићем, а ми имамо могућност да одговоримо на њихове тактичке замисли и промјене које је Тринкијери покушавао у посљедњим утакмицама. Мотивисани смо, то је празник за нас и очекујем побједу - рекао је Милаковић.

Парови, субота: Игокеа - Партизан (17), ФМП - Морнар (21). Недјеља: Ц. звезда - Задар (19). Понедјељак: Крка - Цибона (18), Будућност - Мега (21). Цедевита - Олимпија играно у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана