Киша и голмани умирили голгетере

Дарко Пашагић
Киша и голмани умирили голгетере

Бањалука - Пријатељски сусрет бањалучког Борца и члана Јелен суперлиге Србије, Хајдука из Куле, завршен је неријешено, 0:0, баш као и онај од 8. септембра ове године, када су ова два клуба одмјерила снаге у Црвенки.

Утакмица је одиграна по изузетно тешком и расквашеном терену и кишном времену. И једна и друга екипа створиле су по неколико веома изгледних прилика, а што није било погодака, највише су криви деконцентрисани нападачи, односно одличне интервенције голмана.

Најзрелију прилику у првом полувремену имао је домаћин у 31. минуту, када је, послије корнера који је извео Срђан Граховац, лопту на другој стативи прихватио Борис Распудић. Вратио је на на "петерац", гдје су била три играча Борца, шутирао је Јоцо Стокић, али је лопта отишла преко гола. У наставку сусрета више од игре имали су Куљани, поготово у финишу, када је у игру ушло много играча с клупе. Најбоље шансе имали су Младен Поповић и Слободан Лалић, али се у оба наврата истакао голман Синиша Марчетић.

Меч Борца и Хајдука обиљежиле су повреде. Голман гостију Бојан Браћ добио је ударац у главу у дуелу са дефанзивцем Бањалучана Вулетом Тривуновићем, па је колима хитне помоћи пребачен у болницу, гдје му је санирана расјекотина на глави.

С друге стране, везиста Борца Младен Жижовић повредио је задњу ложу и морао је да напусти игру, а терен је напустио и дефанзивац Бањалучана Никола Васиљевић.

- Могу да будем задовољан оним што су моји играчи показали у првих 30 минута, када је расквашен терен колико-толико дозвољавао нормалну игру. Гости из Куле од почетка сусрета су се оријентисали на затворенију варијанту, вјероватно размишљајући како да поставе игру у сљедећем колу када гостују Војводини. Повреда Жижовића је теже природе и сигурно неће путовати на дерби са Сарајевом, док ће Васиљевић бити у комбинацији - рекао је шеф стручног штаба Бањалучана Слободан Старчевић.

Било је ово прво гостовање Куљана у Бањалуци послије 18 година. Посљедњи пут у граду на Врбасу били су 14. октобра 1994. године, када су Бањалучанима донијели основне животне намирнице у јеку ратних дешавања на овим просторима.

Пеулић и Ђукић

Дрес Борца, па потом и Хајдука, носио је покојни Синиша Пеулић, који је положио живот на олтар Републике Српске. У оба клуба наступао је и некадашњи капитен Бањалучана, а потом и спортски директор Борца Горан Ђукић.

*********

 

БОРАЦ (БЛ)                  0

ХАЈДУК (К)                  0

 

Стадион: Градски у Бањалуци.

Гледалаца: 300.

Судија: Огњен Ваљић (Бањалука).

Жути картони: Граховац, Рунић (Борац, Бањалука), Адамовић, Варга (Хајдук, Кула).

БОРАЦ (Бањалука): Козић, Васиљевић, Теиновић, Жижовић, Граховац, Рунић, Стокић, Распудић, Кантар, Тривуновић, Крунић. Још су играли: Марчетић, А. Радуловић, О. Радуловић, Ст. Дујаковић, Си. Дујаковић, Павловић, Кунић, Субић, Жарић, Стојнић. Тренер: Слободан Старчевић.

ХАЈДУК (КУЛА): Браћ, Киш, Булатовић, Гроздић, Обровац, Адамовић, Ћулум, Л. Веселиновић, Секулић, Ћовин, Ковачевић. Још су играли: Перић, Кршић, М. Веселиновић, Лалић, Варга, Поповић, Швеља, Стојковић, Зорица. Тренер: Милан Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана