Kinez najvatreniji navijač Radnika

D. Pašagić, I. Stanišić
Kinez najvatreniji navijač Radnika

Bijeljina - Da se za dobro daleko čuje najbolja potvrda je pismo iz kineskog grada Li Janga, koje je na adresu Radnika uputio Ge Lin, koji se predstavio kao vatreni pristalica bijeljinskog premijerligaša.

U pošiljci Ge Lin čestita Radniku, ali i sebi na osvojenom trofeju u Kupu BiH koji su Bijeljinci prigrlili krajem prošle sezone.

- Osjećao sam se kao da sam na vrhu svijeta kada sam saznao da je naš Radnik osvojio Kup BiH. Mi smo šampioni - napisao je ovaj Kinez u pismu punom emocija i navijačke strasti.

U nastavku ističe da će Radnik pratiti zauvijek.

- Najbolji igrači poput Lučića, Kojića, Beširovića, Zeljkovića, Obradovića i Srećkovića čine tim snova. Oni ne samo da su najbolji, oni su najbolji zauvijek. Obradović je moj omiljeni igrač, a osim njega uživam da gledam Đurića, Srećkovića i Pecu. Oni imaju fenomenalnu pas igru i sjajan pregled igre, a ja sam lud za tim stvarima - nastavio je Ge Lin.

Pristalica Radnika sa Dalekog istoka poželio je Radniku ponovno osvajanje trofeja u BiH i novi izlazak u Evropu i zamolio da mu budu dostavljeni autogrami Obradovića, Đurića, Srećkovića, Ostojića, Martinovića, Pece, Kojića i Lučića.

- Ovo pismo nas je poprilično iznenadilo, ali i prije svega obradovalo. Pomalo nevjerovatno zvuči da se za Radnik čulo i u dalekoj Kini, ali je tako. Ne preostaje nam ništa drugo nego da ispunimo želju Ge Linu. Poslaćemo mu autograme njegovih ljubimaca, ali i jedan dres Radnika. Već smo se interno dogovorili da ovaj Kinez bude naš gost ukoliko se plasiramo u finale Kupa BiH - naglasio je generalni sekretar Radnika Nebojša Tomić.

Ovo pismo sigurno će biti podstrek fudbalerima Radnika, koji u nedjelju od 15 časova gostuju u Zenici, gdje će u posljednjoj utakmici 13. kola Premijer lige BiH igrati sa posljednjeplasiranim Čelikom.

- Čelik nije loša ekipa, kako to rezultati govore i sigurno će učiniti sve da se što pre oslobode "fenjera". Još ranije su eliminisani iz Kupa BiH, tako da su, za razliku od nas, imali celu sedmicu da se pripreme za ovaj meč. Zato ako želimo ostvariti povoljan rezultat, igrači moraju biti maksimalno koncentrisani, ali i pružiti maksimum - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Nebojša Milošević.

Zdravstveni karton igrača Radnika nije na zadovoljavajućem nivou. Željko Krsmanović, Eldin Fačić i Jovo Kojić već duže vrijeme se nalaze van stroja, Nenad Srećković i Ševko Okić nisu se još potpuno oporavili. U tim se vraćaju poslije odrađene suspenzije Demir Peco i Dino Beširević, a Marko Obradović se oporavio od povrede zadobijene u duelu sa Zrinjskim.

Fotografija

Uz pismo Ge Lina u koverti je bila i fotografija, ali na njoj nisu bili navijači Radnika, već banjalučkog Borca.

- Ne možemo da zamjerimo Ge Linu na ovom, ali je jasno da je fotografija snimljena u Bijeljini na jednom od gostovanja Borca u našem gradu. Nadamo se da će podrška Radniku iz dalekog Li Janga uticati na Bijeljince da pokažu barem za nijansu više interesovanja za svoj klub, ali i grad u kojem žive - poručili su iz bijeljinskog premijerligaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana