Кинез најватренији навијач Радника

Д. Пашагић, И. Станишић
Кинез најватренији навијач Радника

Бијељина - Да се за добро далеко чује најбоља потврда је писмо из кинеског града Ли Јанга, које је на адресу Радника упутио Ге Лин, који се представио као ватрени присталица бијељинског премијерлигаша.

У пошиљци Ге Лин честита Раднику, али и себи на освојеном трофеју у Купу БиХ који су Бијељинци пригрлили крајем прошле сезоне.

- Осјећао сам се као да сам на врху свијета када сам сазнао да је наш Радник освојио Куп БиХ. Ми смо шампиони - написао је овај Кинез у писму пуном емоција и навијачке страсти.

У наставку истиче да ће Радник пратити заувијек.

- Најбољи играчи попут Лучића, Којића, Бешировића, Зељковића, Обрадовића и Срећковића чине тим снова. Они не само да су најбољи, они су најбољи заувијек. Обрадовић је мој омиљени играч, а осим њега уживам да гледам Ђурића, Срећковића и Пецу. Они имају феноменалну пас игру и сјајан преглед игре, а ја сам луд за тим стварима - наставио је Ге Лин.

Присталица Радника са Далеког истока пожелио је Раднику поновно освајање трофеја у БиХ и нови излазак у Европу и замолио да му буду достављени аутограми Обрадовића, Ђурића, Срећковића, Остојића, Мартиновића, Пеце, Којића и Лучића.

- Ово писмо нас је поприлично изненадило, али и прије свега обрадовало. Помало невјероватно звучи да се за Радник чуло и у далекој Кини, али је тако. Не преостаје нам ништа друго него да испунимо жељу Ге Лину. Послаћемо му аутограме његових љубимаца, али и један дрес Радника. Већ смо се интерно договорили да овај Кинез буде наш гост уколико се пласирамо у финале Купа БиХ - нагласио је генерални секретар Радника Небојша Томић.

Ово писмо сигурно ће бити подстрек фудбалерима Радника, који у недјељу од 15 часова гостују у Зеници, гдје ће у посљедњој утакмици 13. кола Премијер лиге БиХ играти са посљедњепласираним Челиком.

- Челик није лоша екипа, како то резултати говоре и сигурно ће учинити све да се што пре ослободе "фењера". Још раније су елиминисани из Купа БиХ, тако да су, за разлику од нас, имали целу седмицу да се припреме за овај меч. Зато ако желимо остварити повољан резултат, играчи морају бити максимално концентрисани, али и пружити максимум - нагласио је шеф стручног штаба Радника Небојша Милошевић.

Здравствени картон играча Радника није на задовољавајућем нивоу. Жељко Крсмановић, Елдин Фачић и Јово Којић већ дуже вријеме се налазе ван строја, Ненад Срећковић и Шевко Окић нису се још потпуно опоравили. У тим се враћају послије одрађене суспензије Демир Пецо и Дино Беширевић, а Марко Обрадовић се опоравио од повреде задобијене у дуелу са Зрињским.

Фотографија

Уз писмо Ге Лина у коверти је била и фотографија, али на њој нису били навијачи Радника, већ бањалучког Борца.

- Не можемо да замјеримо Ге Лину на овом, али је јасно да је фотографија снимљена у Бијељини на једном од гостовања Борца у нашем граду. Надамо се да ће подршка Раднику из далеког Ли Јанга утицати на Бијељинце да покажу барем за нијансу више интересовања за свој клуб, али и град у којем живе - поручили су из бијељинског премијерлигаша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана