Каса Славије празнија за 16.000 КМ

Горан Андрић
Каса Славије празнија за 16.000 КМ

Источно Сарајево - Док фудбалери Славије из Источног Сарајево вриједно тренирају да би спремно дочекали наставак првенства, управа клуба бори се са финансијским проблемима, а со на рану "плаво-бијелима" је одлука UEFA да морају уплатити 16 хиљада марака.

"Соколовима" су прошле године одузета два бода јер нису на вријеме платили 70 хиљада марака за бившег фудбалера Леванија Куталију грузијској екипи Зугдиди. Славија је у међувремену у ратама исплатила дуг, али су челници клуба истовремено поднијели жалбу код UEFA сматрајући да је казна превисока. И када су коначно помислили да је "случај Куталија" завршен, услиједио је нови шамар из Ниона - жалба је одбијена, па клуб из Источног Сарајева мора да плати осам хиљада франака, што је готово 16 хиљада марака, колико коштају трошкови за жалбу.

- Све мање и мање новца стиже у клуб и ово је велики удар на наш буџет. Немамо друге, морамо платити. Не желимо да нам поново одузму бодове и да угрозимо опстанак у лиги - рекао је предсједник Славије Здравко Шавија.

У клубу озбиљно размишљају да прилику пруже играчима из омладинског погона, јер немају новца за појачања. Славија је на добром путу да избори опстанак у бх. елити, због чега најављују да ће у првих шест кола играти у најјачем саставу, а потом ће прилику добити омладинци који тренирају са првим тимом.

- Мислим да је то једино дугорочно рјешење у клубу. Имамо најмлађу екипу у првенству и спремамо још веће подмлађивање екипе. Задовољан сам досадашњим припремама, сви се труде и боре што ми је драго. Што је већа конкуренција, то су веће шансе да реализујемо све што планирамо на прољеће - истакао је шеф стручног штаба Славије Драган Радовић.

Припреме

"Плаво-бијели" ће тренирати у Источном Сарајеву до 7. фебруара, када се селе у Макарску на дванаестодневне припреме. Планирано је да екипа на Хрватском приморју одигра пет или шест контролних утакмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана