Kasa Krupe punija za 300.000 maraka

Darko Pašagić
Kasa Krupe punija za 300.000 maraka

Banjaluka - Lijevi bek Krupe Irfan Jašarević od juče je član novog švedskog prvoligaša Dalkurda, a kasa premijerligaša iz Banjaluke bogatija je za 300.000 maraka.

Dugo su čelnici ekipe iz kanjona Tijesno najavljivali inostrani angažman, imali nekoliko ponuda i ljetos, a sada su dočekali da ostvare prvi pravi transfer u istoriji kluba. Iako se po medijima spominjalo da su najbliži odlasku Elvir Koljić i Aleksandar Vukotić, prvi je otišao pouzdani bek koji je u Krupu došao u julu 2016. godine.

- Stigla je i zvanična potvrda iz Švedske da je Jašarević prošao ljekarske preglede i da je potpisao ugovor sa novim članom njihove elite. Ponosni smo što je mala Krupa uspjela da ostvari prvi inostrani angažman, što pokazuje da smo prethodnih godina ispravno radili. Obeštećenje za Jašarevića iznosi nešto manje od 300.000 maraka (150.000 evra) plus 15 odsto od njegovog narednog transfera. To je iznos kojim moramo biti i te kako zadovoljni. Na ovom nećemo stati, možda u narednim danima bude još neki transfer - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Fudbaleri su juče radnim sastankom, a poslije toga i prvim treningom započeli pripreme za novu sezonu. Želja svih u klubu je da pripreme budu što bolje odrađene, jer tim na proljeće očekuje bitke na tri fronta. U prvenstvu ekipa je poslije 18 kola peta, a u Kupu BiH i Kupu Srpske stigla je do polufinala.

- Prvih 12 dana radićemo u Krupi, a za 20. januar smo zakazali kontrolni meč sa Metalegeom. Dva dana kasnije selimo u Umag, gdje ćemo ostati dvije sedmice i za to vrijeme odigrati šest utakmica. Po povratku nastavljamo sa normalnim radom, a za 10. februar je zakazana generalna provjera, ali još ne znamo ko će nam biti rival - istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Na prozivci su bila i tri nova igrača.

- Naši novi članovi postali su Jovo Lukić (Sloga, Doboj), Nemanja Mirosavljević (Radnik, Surdulica), dok je iz Slovačke stigao Aleksa Matić. U narednim danima očekujemo još nekoliko novih igrača. Želimo da igrački kadar u potpunosti popunimo do odlaska na pripreme u Hrvatsku - dodao je Ilić.

U ovom trenutku Krupa ima 30 fudbalera. Na prvom okupljanju bili su golmani: Nevres Fejzić, Jovan Kutić i Mladen Ilić, te igrači: Aleksandar Vukotić, Radosav Aleksić, Saša Nikodijević, Igor Makitan, Kerim Palić, Vladimir Ilić, Stojan Maksimović, Nikola Dujaković, Stefan Savić, Slobodan Milanović, Zoran Šamara, Stefan Dabić, Lazar Marjanović, Nusmir Fajić i Elvir Koljić, trojica pomenutih novajlija te juniori: Nikola Ševarika, Dragan Domuzin, Nebojša Gvozdenović, Kenan Vučkić, Saša Glamočić i Perica Guskić. Odranije se povrijeđeni Ajdin Redžić i Miljan Ljubenović, dok je opravdano odsutan zbog porodičnih obaveza bio Zoran Milutinović. Klub su, osim Jašarevića, napustili Stefan Barić i Nemanja Vidović, dok će golman Mladen Ilić poslije odrađenih priprema biti pozajmljen Kozari.

Reprezentacija

U Krupi su ponosni što se na reprezentativnom spisku novog selektora BiH Roberta Prosinečkog našao i njihov napadač Elvir Koljić.

- Poslije nekoliko igrača koji su nastupili za mlađe selekcije, eto, konačno se jedan naš igrač našao na spisku i za A selekciju. Siguran sam da će Koljić opravdati ukazano povjerenje i da će biti dio ekspedicije za mečeve protiv SAD i Meksika - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana