Каса Крупе пунија за 300.000 марака

Дарко Пашагић
Каса Крупе пунија за 300.000 марака

Бањалука - Лијеви бек Крупе Ирфан Јашаревић од јуче је члан новог шведског прволигаша Далкурда, а каса премијерлигаша из Бањалуке богатија је за 300.000 марака.

Дуго су челници екипе из кањона Тијесно најављивали инострани ангажман, имали неколико понуда и љетос, а сада су дочекали да остваре први прави трансфер у историји клуба. Иако се по медијима спомињало да су најближи одласку Елвир Кољић и Александар Вукотић, први је отишао поуздани бек који је у Крупу дошао у јулу 2016. године.

- Стигла је и званична потврда из Шведске да је Јашаревић прошао љекарске прегледе и да је потписао уговор са новим чланом њихове елите. Поносни смо што је мала Крупа успјела да оствари први инострани ангажман, што показује да смо претходних година исправно радили. Обештећење за Јашаревића износи нешто мање од 300.000 марака (150.000 евра) плус 15 одсто од његовог наредног трансфера. То је износ којим морамо бити и те како задовољни. На овом нећемо стати, можда у наредним данима буде још неки трансфер - нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Фудбалери су јуче радним састанком, а послије тога и првим тренингом започели припреме за нову сезону. Жеља свих у клубу је да припреме буду што боље одрађене, јер тим на прољеће очекује битке на три фронта. У првенству екипа је послије 18 кола пета, а у Купу БиХ и Купу Српске стигла је до полуфинала.

- Првих 12 дана радићемо у Крупи, а за 20. јануар смо заказали контролни меч са Металегеом. Два дана касније селимо у Умаг, гдје ћемо остати двије седмице и за то вријеме одиграти шест утакмица. По повратку настављамо са нормалним радом, а за 10. фебруар је заказана генерална провјера, али још не знамо ко ће нам бити ривал - истакао је шеф стручног штаба Крупе Слободан Старчевић.

На прозивци су била и три нова играча.

- Наши нови чланови постали су Јово Лукић (Слога, Добој), Немања Миросављевић (Радник, Сурдулица), док је из Словачке стигао Алекса Матић. У наредним данима очекујемо још неколико нових играча. Желимо да играчки кадар у потпуности попунимо до одласка на припреме у Хрватску - додао је Илић.

У овом тренутку Крупа има 30 фудбалера. На првом окупљању били су голмани: Неврес Фејзић, Јован Кутић и Младен Илић, те играчи: Александар Вукотић, Радосав Алексић, Саша Никодијевић, Игор Макитан, Керим Палић, Владимир Илић, Стојан Максимовић, Никола Дујаковић, Стефан Савић, Слободан Милановић, Зоран Шамара, Стефан Дабић, Лазар Марјановић, Нусмир Фајић и Елвир Кољић, тројица поменутих новајлија те јуниори: Никола Шеварика, Драган Домузин, Небојша Гвозденовић, Кенан Вучкић, Саша Гламочић и Перица Гускић. Одраније се повријеђени Ајдин Реџић и Миљан Љубеновић, док је оправдано одсутан због породичних обавеза био Зоран Милутиновић. Клуб су, осим Јашаревића, напустили Стефан Барић и Немања Видовић, док ће голман Младен Илић послије одрађених припрема бити позајмљен Козари.

Репрезентација

У Крупи су поносни што се на репрезентативном списку новог селектора БиХ Роберта Просинечког нашао и њихов нападач Елвир Кољић.

- Послије неколико играча који су наступили за млађе селекције, ето, коначно се један наш играч нашао на списку и за А селекцију. Сигуран сам да ће Кољић оправдати указано повјерење и да ће бити дио експедиције за мечеве против САД и Мексика - нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана