Karatisti Sinđelića bez pravog rivala u Zvorniku

Darko Pašagić
Karatisti Sinđelića bez pravog rivala u Zvorniku

Banjaluka - Da su nepresušan izvor uspješnih takmičara članovi Karate kluba "Sinđelić" iz Banjaluke potvrdili su i na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, koje je održano proteklog vikenda u Zvorniku u organizaciji KK Srpski soko.

Osvojili su osam zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane medalje i sa 29 bodova ubjedljivo su bili prvi u generalnom plasmanu. A, koliko su bili dominantni najbolje pokazuje podatak da je drugoplasirani Niten iz Gradiške sakupio svega 11 bodova (dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju). Treće mjesto sa po osam bodova podijelili su Akademac iz Bijeljine (tri srebra i dvije bronze) i banjalučka Energija (dva zlata i jedno srebro), a peti je još jedan banjalučki klub, Šesnaesta sa sedam bodova (jedna zlatna, jedna srebrna i dvije bronzane medalje).

- Prvenstvo je bilo izuzetno jako i na njemu je nastupilo 70 takmičara iz 20 klubova. Osvojili smo čak osam od ukupno 16 zlatnih medalja i sa 29 bodova u generalnom plasmanu daleko smo nadmašili konkurenciju - naglasio je trener Karate kluba Sinđelić Miroljub Kremenović, koji je zahvalio preduzeću "Elnet DOO" iz Laktaša, koja je pomogla u odlasku takmičara na prvenstvo u Zvornik.

Svi osvajači medalja sa ovog takmičenja stekli su pravo nastupa na seniorskom prvenstvu BiH, koje će se 9. aprila održati u Sarajevu.

- Prije toga, odnosno 25. i 26. marta u Čačku će biti održano prvenstvo Balkana za seniore na kojem bi trebalo da nastupi nekoliko naših takmičara i nadam se da iz Srbije možemo donijeti bar jednu ili dvije medalje. Očekujem da nekoliko naših takmičara nastupi i na Evropskom šampionatu, koje će se od 5. do 8. maja održati u Turskoj - nastavio je Kremenović, trener seniora koji nastupaju u borbama, dok je za kate zadužen Nebojša Dević.

Dobre rezultate Sinđelića prepoznali su i u Gradskoj upravi, jer je ovo jedini karate klub koji je svrstan u drugu kategoriju.

- Godinama smo najbolji ne samo u Banjaluci, već dominira seniorskom scenom u Republici Srpskoj. Trenutno imamo 25 aktivnih seniora, a ono što je još bitnije reći da smo za 170 takmičara u ovoj godini uradili ljekarske preglede, a tolikim brojem ne može da se podiči nijedan klub - rekao je Kremenović.

Najveći dio treninga ovog kluba obavlja se u studentskom kampusu, gdje su smještene prostorije, ali i sala Sinđelića.

- Imamo prednost što su to prostorije koje jedino mi koristimo, tako da možemo da treniramo u bilo koje vrijeme, bez čekanja i drugih zavrzlama. Osim toga treninge za mlađe održavamo i u tri banjalučke osnovne škole "Vuk Karadžić", "Sveti Sava" i "Ivan Goran Kovačić", te u Sokolskom domu. Osim Devića i mene, koji radimo samo sa seniorima, imamo još sedam trenera zaduženih za mlađe kategorije i u njihovom radu leži ključ uspjeha Sinđelića - dodao je Kremenović.

Banjaluka open

Karate klub Sinđelić biće 8. aprila domaćin 13. tradicionalnog turnira "Banjaluka open 2017".

- Na ovoj smotri nastupiće klubovi iz cijele BiH i zemalja regiona, koji će se takmičiti u katama i borbama, ekipno i pojedinačno. Još je rano govoriti, ali očekujem da se u dvorani "Borik" pojavi bar 700 takmičara - naglasio je trener Karate kluba Sinđelić Miroljub Kremenović.

Najbolji sportista

A koliko je trofeja Sinđelić najbolje govori podatak da su čak četvorica njegovih članova proglašavani za najboljeg sportistu Republike Srpske. Prvi je bio sadašnji trener Miroljub Kremenović 1992. godine, a poslije njega to je pošlo za rukom Dragiši Vuletiću (1994), Dalibor Blagojević (2000.) i Boris Jeličić (2001. godine).

Inače ovaj klub je i najstariji u Banjaluci. Osnovan je 1969. godine pod imenom Rade Ličina, koje je nosio sve do 1993. godine kada je postao Sinđelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana