Kapiten Laktaša Miljan Bajić ostao vjeran bivšem premijerligašu

Brane Radulović
Kapiten Laktaša Miljan Bajić ostao vjeran bivšem premijerligašu

Laktaši - Za dugogodišnjeg prvotimca drugoligaša Laktaša Miljana Bajića ljubitelji fudbala u ovom mjestu kažu da je već nekoliko sezona istinski vođa ekipe na terenu.

Cijenjen je kao sportista i čovjek pa mladim snagama može služiti za primjer. Rođen je 16. septembra 1982. godine u Sarajevu, ali je spletom ratnih okolnosti prve fudbalske korake napravio kao 11-godišnjak u selekciji podmlatka Sloge iz Ilijaša, pod nadzorom trenera Milomira Odovića, o kome i danas priča sa posebnim poštovanjem.

- Fudbalski putevi odveli su me kasnije u Višegrad, gdje sam nosio dres Drine HE u Prvoj ligi Srpske, a odatle sam stigao u redove tadašnjeg premijerligaša Laktaša. Iako sa ulogom "stranca" brzo sam se uklopio i navikao na ovdašnji temperament. Procijenio sam da sam stigao u sredinu čestitih i poštenih ljudi, doduše sa nekim usporenijim načinom života, što je inače karakteristično za ravničarske predjele - rekao je Bajić.

Izvjesno vrijeme proveo je i u gradiškoj Kozari, gdje je bio član prvoligaške šampionske generacije, ali, nažalost, premijerligaški status nije dugo potrajao pa se vratio u Laktaše.

- Nisam se prevario zbog takve odluke. Iako me svrstavaju među veterane, jer imam 34 godine, mogu zadržati status prvotimca još nekoliko sezona, a onda planiram da krenem u trenerske vode - najavio je Bajić.

Ovaj sportista zaposlen je u jednoj privatnoj firmi u Laktašima, ali se, kako naglašava, pravilnim planiranjem vremena, mogu ispuniti i obaveze prema klubu. U prethodnoj sezoni, iako igra u odbrambenoj formaciji, postao je sa 14 golova prvi strijelac ekipe. Posebno pamti meč za bodove protiv komšija iz Trna (5:1), kada se četiri puta upisao u strijelce.

- Biće još pogodaka i radosti za naše navijače. Početak ovih priprema protiče uz izvjesne probleme, koje vjerujem da će predsjednik kluba Milan Baštinac i njegovi saradnici uspješno riješiti. Laktaši će ostati stabilan drugoligaš, što je, realno gledano, u skladu sa očekivanjima navijača i potrebama mjesta ovakve veličine - dodao je marljivi kapiten koji nestrpljivo čeka start prvenstva.

Petković

O Miljanu Bajiću biranim riječima govori i njegov trener Miodrag Petković.

- Na kapitena bi trebalo da se ugledaju članovi mlađih klupskih selekcija. Mnogima od njih već je postao uzor, a stariji navijači jedinstveni su u zaključku da je Bajić jedan od najboljih pojedinaca u poslijeratnoj istoriji ovog kolektiva - naglasio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana