Kamerunka i Bjeloruskinja dižu nivo igre odbojkašica Gacka

Ratomir Mijanović
Kamerunka i Bjeloruskinja dižu nivo igre odbojkašica Gacka

Gacko - Ženski odbojkaški klub Gacko ozbiljno se pojačao za dugo željeni nastup u Evropi pred svojom publikom, ali i za kompletnu sezonu.

Posljednja akvizicija Gačanki je reprezentativka Kameruna Henrijeta Koula, koja igra na poziciji tehničara. Rijetka je pojava u domaćoj odbojci da klubovi angažuju inostrana pojačanja, a u Gacku su posegli za tom opcijom s ciljem da dodatno ojačaju igrački kadar i naprave iskorak. Dvadesetčetvorogodišnja Koula je jedan od važnijih članova kamerunskog tima koji je 2014. godine igrao Svjetsko prvenstvo, 2016. Olimpijske igre, a na šampionatu Afrike zauzeo treće mjesto. Prije dolaska u Gacko nastupala je u Francuskoj. Ona je treće pojačanje Gačanki, a prije nje iz višegradske Drine stigla je Bojana Tešević i Bjeloruskinja Marina Kovalkina.

U odnosu na prošlu godinu, klub je napustila samo srednji bloker Milena Kovačević, koja školovanje nastavlja u Srbiji, a tehničar Helena Košutić odlučila je da napravi jednogodišnju pauzu. Predsjednik kluba Radoica Antunović ne skriva velike ambicije.

- Mislim da imamo kvalitetniju i kompletniju ekipu nego prošle godine kada smo osvojili drugo mjesto u Premijer ligi, zbog čega vjerujem da ove godine možemo da se ozbiljno umiješamo u borbu za jedan od tri domaća trofeja. Ove godine očekuje nas i novi nastup u Čelendž kupu gdje ćemo prvi put biti domaćini u Gacku, što predstavlja dodatni motiv i za igračice i za stručni štab, ali i za nas iz uprave kluba - rekao je Antunović.

Trener Saša Slijepčević ne obećava trofeje, ali vjeruje u svoju ekipu.

- Za mene kao trenera je prioritet da našu igru podignemo na viši nivo, vjerujem da možemo da igramo bar 20 odsto bolje nego prošle godine, a u tome će nam svakako pomoći i pojačanja. Svakako da ćemo pokušati da budemo konkurentni u borbi za trofeje - rekao je Slijepčević.

Bratislava rival

Rival odbojkašicama Gacka, koje se poslije dvije godine vraćaju na evropsku scenu, biće slovačka Bratislava u šesnaestini finala Čelendž kupa. Kako je prvi meč na rasporedu sredinom decembra, a revanš 9. januara, imaju još dovoljno vremena da se pripreme za težak dvomeč, a ukoliko iz njega izađu kao pobjednice, gotovo sigurno će imati priliku da se oprobaju protiv vrlo jakog ruskog Dinama iz Krasnodara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana