Kalabićev debi sa 16 godina i četiri dana

Darko Pašagić
Kalabićev debi sa 16 godina i četiri dana

Banjaluka - Fudbaler Željezničar Sport tima Sergej Kalabić zauvijek će pamtiti 22. avgust, jer je tog dana postao najmlađi igrač koji je zaigrao u Prvoj ligi Republike Srpske od njenog postanka.

Istina, tim sa Predgrađa na svom terenu je poražen od Slobode iz Mrkonjić Grada sa 0:1, ali će zauvijek ostati zapisano da je ovaj mladi centralni vezni igrač debitovao za prvi tim u prvoligaškom društvu sa samo 16 godina i četiri dana. Ranije nije ni mogao, jer zvanične utakmice u seniorskoj konkurenciji mogu igrati momci sa napunjenih 16 godina, uz specijalistički ljekarski pregled. Da debituje u prvom kolu na Gradskom stadionu protiv Borca nedostajala su mu četiri dana. Iako se na terenu našao sa znatno iskusnijim fudbalerima, kaže da se nije uplašio.

- Bio je sjajan osjećaj igrati u društvu starijih, ali nisam imao nikakav pritisak. Šteta što ću svoj prvoligaški debi pamtiti po porazu, ali i oni su sastavni dio igre. Očekujem da se veoma brzo ustalim u prvoj ekipi - nastavio je Kalabić.

Željezničar Sport tim, koji ima ubjedljivo najmlađu ekipu u ligi, startovao je sa dva poraza.

- Očekujem da se već u narednom kolu protiv Tekstilca u Derventi pomjerimo sa mrtve tačke i dođemo do prvih bodova. Imamo ekipu koja jeste mlada, ali može da igra ravnopravno sa većinom prvoligaša i to ćemo pokazati u nastavku šampionata - rekao je Kalabić.

Još uvijek može da igra i za kadetsku ekipu, u kojoj je odavno bez premca.

- Kada god budem mogao od obaveza prema prvoj ekipi, sa kojom treniram već godinu, pokušaću da pomognem kadetima i juniorima, ali bojim se da će takvih situacija biti sve manje. Naime, igranje u Prvoj ligi zahtijeva mnogo više profesionalizma, ali se izazova ne bojim. Znam, ako želim da budem uspješan u ovom što sam započeo, moram još više da se posvetim fudbalu. Jer bez rada neće doći ni rezultati - dodao je Kalabić.

Reprezentacija

Sergej Kalabić je fudbal počeo da trenira 2007. godine u Sport timu pod nadzorom trenera Radomira Popovića. Fuzijom Željezničara i OFK Sport tima postao je igrač tima sa Predgrađa. Već je imao sedam nastupa za U-15 reprezentaciju BiH, a odigrao je i više mečeva za kadetsku selekciju Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana