Kadetima Srpske pobjednički pehar

Siniša Kotaraš
Kadetima Srpske pobjednički pehar

Novi Sad - Kadetska rukometna reprezentacija Republike Srpske osvojila je prvo mjesto na turniru u Novom Sadu, organizovanom povodom 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Za protivnike su imali selekcije Srema, Bačke i Banata u istom starosnom dobu. Mladi rukometaši Srpske do šampionskog pehara stigli su trijumfima nad Banatom (34:11) i u finalu nad Bačkom rezultatom 32:19.

- Svakako da smo najzadovoljniji rezultatom koji su ostvarili rukometaši, ali moram da kažem da su se i svi ostali naši sportisti predstavili u Novom Sadu u najboljem svjetlu. Ostali rezultati su negdje možda ispod očekivanja, ali je za nas sve ovo bilo jedno veliko iskustvo. Konkretno, kada je rukomet u pitanju, ovo je jedno od rijetkih okupljanja mimo sedmodnevnog kampa koji RS RS organizuje svake godine u Trebinju - istakao je predstavnik Rukometnog saveza RS u delegaciji Srpske Saša Stojčić.

Selektor pobjedničke reprezentacije Dejan Vasilić iz Doboja kazao je da je vjerovao u ove momke iako su za Novi Sad otputovali oslabljeni.

- Nisam mogao da računam na igrače koji nastupaju za premijerligaške klubove, ali su ostali dali sve od sebe da ih dostojno zamijene. Rezultatom smo svi prezadovoljni i ostaje da savez pokuša da nam obezbijedi još neke termine za okupljanje ove izuzetno talentovane i perspektivne generacije. Žao mi je što nije bilo pojedinačnih nagrada jer bi sve otišle u naše ruke - rekao je Vasilić.

Odbojkašice iz RS zauzele su drugo mjesto, a odbojkaši četvrto, dok su košarkašice bile treće, isto kao i košarkaši, a rukometašice su bile četvrte.

- Datum od istorijskog značaja za srpski narod, Srbiju i Vojvodinu zaslužuje da ovaj sportski turnir postane lijepa tradicija, a dogovorićemo se hoće li on biti održavan u Novom Sadu ili u Banjaluci - izjavio je pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović.

 

Najbolji iz Novog Sada

Kadetsku ekipu RS činili su: golmani Lazar Lontoš (Bijeljina) i Zoran Radić (Borac), igrači Nemanja Milovac (Borac), Miloš Maksimović (Sloga), Luka Đorđević (Lokomotiva), Božo Tepić (Borac), Luka Perić (Borac), Marko Kos (Kozara), Aleksa Starčević (Sloga), Tolja Tojčić (Borac), Vuk Šoja (Bijeljina) i Marko Parečanin (Leotar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana