Кадетима Српске побједнички пехар

Синиша Котараш
Кадетима Српске побједнички пехар

Нови Сад - Кадетска рукометна репрезентација Републике Српске освојила је прво мјесто на турниру у Новом Саду, организованом поводом 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

За противнике су имали селекције Срема, Бачке и Баната у истом старосном добу. Млади рукометаши Српске до шампионског пехара стигли су тријумфима над Банатом (34:11) и у финалу над Бачком резултатом 32:19.

- Свакако да смо најзадовољнији резултатом који су остварили рукометаши, али морам да кажем да су се и сви остали наши спортисти представили у Новом Саду у најбољем свјетлу. Остали резултати су негдје можда испод очекивања, али је за нас све ово било једно велико искуство. Конкретно, када је рукомет у питању, ово је једно од ријетких окупљања мимо седмодневног кампа који РС РС организује сваке године у Требињу - истакао је представник Рукометног савеза РС у делегацији Српске Саша Стојчић.

Селектор побједничке репрезентације Дејан Василић из Добоја казао је да је вјеровао у ове момке иако су за Нови Сад отпутовали ослабљени.

- Нисам могао да рачунам на играче који наступају за премијерлигашке клубове, али су остали дали све од себе да их достојно замијене. Резултатом смо сви презадовољни и остаје да савез покуша да нам обезбиједи још неке термине за окупљање ове изузетно талентоване и перспективне генерације. Жао ми је што није било појединачних награда јер би све отишле у наше руке - рекао је Василић.

Одбојкашице из РС заузеле су друго мјесто, а одбојкаши четврто, док су кошаркашице биле треће, исто као и кошаркаши, а рукометашице су биле четврте.

- Датум од историјског значаја за српски народ, Србију и Војводину заслужује да овај спортски турнир постане лијепа традиција, а договорићемо се хоће ли он бити одржаван у Новом Саду или у Бањалуци - изјавио је помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић.

 

Најбољи из Новог Сада

Кадетску екипу РС чинили су: голмани Лазар Лонтош (Бијељина) и Зоран Радић (Борац), играчи Немања Миловац (Борац), Милош Максимовић (Слога), Лука Ђорђевић (Локомотива), Божо Тепић (Борац), Лука Перић (Борац), Марко Кос (Козара), Алекса Старчевић (Слога), Тоља Тојчић (Борац), Вук Шоја (Бијељина) и Марко Паречанин (Леотар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана